Ποδόσφαιρο

Φινάλε για... καρδιακούς στο γαλλικό πρωτάθλημα [vids]

Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 - 00:27

Η Μονακό έχασε στο 90'+5 τους ομίλους του Champions League, με την Μαρσέιγ να τερματίζει δεύτερη. Στο Conference League η Νις με φοβερή ανατροπή. Στο μπαράζ παραμονή η Σεντ Ετιέν.

Φινάλε για... καρδιακούς στο γαλλικό πρωτάθλημα [vids]

Η τελευταία αγωνιστική στο γαλλικό πρωτάθλημα επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις. Διότι συνέβησαν πολλά στο τέλος των αναμετρήσεων. Σε όλα τα επίπεδα. Για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League, για την έξοδο στο Conference League, αλλά και για την υπόθεση της παραμονής. Με την Μονακό σε ρόλο «αυτόχειρα», καθώς δέχθηκε γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στα προκριματικά της κορυφαίας, διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Μονακό έχασε το… σεντόνι μέσα από τα χέρια της

Το ματς με την αδιάφορα Λανς ήταν για τους Μονεγάσκους μια αναμέτρηση όπου βρέθηκαν από την κόλαση στον… παράδεισο και πάλι πίσω. Στο 30ό λεπτό ο Φρανκόφσκι σκόραρε για την Λανς και η Μονακό ήταν στην 3η θέση. Στα προκριματικά του Champions League. Ισοφάρισε γρήγορα, με τον Μπαντιασίλ (30') και κατάφερε στο 62' με τον Μπεν Γεντέρ να φτάσει στο 2-1. Με το εισιτήριο για τους ομίλους στα χέρια της. Το κρατούσε γερά ως το 90'+5. Όταν ο Καναγκό ισοφάρισε σε 2-2 για τους γηπεδούχους. Την ίδια ώρα η Μαρσέιγ έκανε αυτό που έπρεπε. Νίκησε στο «Βελοντρόμ» το Στρασβούργο 4-0 και με την τροπή του ματς της Μονακό, επέστρεψε στην κορυφαία, διασυλλογική διοργάνωση.

Τεράστιες ανατροπές για Νις και Σεντ Ετιέν

Στη «μάχη» για την 5η θέση που οδηγεί στο Conference League, το Στρασβούργο ήταν πίσω στο σκορ στη Μασσαλία από το ημίωρο. Αλλά η Νις, που είχε πιο εύκολη αποστολή, τα έκανε μαντάρα με την Ρεμς. Βρέθηκε στο 17' πίσω στο σκορ με 2-0. Ως το 75' δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αλλά μέσα σε 8 λεπτά, ο Ντελόρ το πήρε πάνω του. Με χατ-τρικ, στο 75' με πέναλτι, το 77' και το 83' έδωσε τη νίκη στη Νις μαζί με την έξοδο στο Conference League.

Όσον αφορά στους «στεφανουά», ας είναι καλά ο Αμουμά. Πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 79', στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Ναντ. Η Σεντ Ετιέν τερμάτισε στη 18 θέση και θα παίξει στα μπαράζ παραμονής/ανόδου με την Οσέρ, έχοντας μια δεύτερη ευκαιρία για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής

  • Ανζέρ - Μονπελιέ 2-0
  • Κλερμόν - Λιόν 1-2
  • Λανς - Μονακό 2-2
  • Λιλ - Ρεν 2-2
  • Λοριάν - Τρουά 1-1
  • Μαρσέιγ - Στρασβούργο 4-0
  • Μπρεστ - Μπορντό 2-4
  • Ναντ - Σεντ Ετιέν 1-1
  • Παρί Σεν Ζερμέν - Μετς 5-0

  • Ρεμς - Νις 2-3

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr