Ποδόσφαιρο

Η Λειψία πήρε το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της [vid]

Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 - 00:57

Ο τρίτος της τελικός στο γερμανικού κυπέλλου ήταν και ο τυχερός της. Παρότι είχε αριθμητικό μειονέκτημα από το 57', άντεξε στον τελικό με την Φράιμπουργκ και πήρε τον τίτλο στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Λειψία πήρε το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της [vid]

Το 2019 με αντίπαλο την Μπάγερν δεν ήταν έτοιμη. Το 2021 κόντρα στην Ντόρτμουντ πάλι δεν είχε τον τρόπο να αντιδράσει. Τρίτη και… φαρμακερή για την Λειψία. Αυτή τη φορά, με αντίπαλο τη Φράιμπουργκ τα κατάφερε. Έστω κι αν χρειάστηκε ο τελικός του γερμανικού Κυπέλλου να πάει στα πέναλτι. Εκεί η Λειψία ήταν πιο αποτελεσματική, επικράτησε 4-2 και κατέκτησε για πρώτο φορά στην ιστορία της, το DFB Pokal.

Άντεξε ακόμα και με δέκα παίκτες

Αν και για μια ακόμα φορά, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την Λειψία. Η Φράιμπουργκ ήταν εκείνη που προηγήθηκε στον τελικό. Στο 19' με το γκολ του Έγκεσταϊν (1-0). Με τα πράγματα να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα στο 57'. Όταν ο Χάλστενμπεργκ ανέτρεψε από πίσω τον Χούλερ, που θα έβγαινε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι από τον Γκουλάσι και είδε την κόκκινη κάρτα. Αλλά οι παίκτες του Τεντέσκο το ήθελαν πολύ. Έτσι, στο 76' κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Με σκόρερ τον κορυφαίο τους, τον Ενκουνκού. Εκείνος ήταν που σημείωσε το 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Ψυχραιμία από την «άσπρη βούλα»

Στην παράταση η Φράιμπουργκ που είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, έβγαλε φάσεις. Αλλά και όσες ήταν πραγματικά επικίνδυνες για την εστία του Γκουλάσι, δεν κατέληξαν στα δίχτυα του γκολκίπερ των «ταύρων». Με πιο χαρακτηριστικές τα δοκάρια του Χάμπερερ στο 104' και το 115'. Στο 117' υπήρξε ανατροπή του Όλμο, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Με αποτέλεσμα, το 1-1 να παραμείνει ως το φινάλε του έξτρα ημιώρου και ο τελικός του Γερμανικού Κυπέλλου να οδηγεί στη διαδικασία των πέναλτι. Οι παίκτες της Λειψίας ήταν ψύχραιμοι. Τέσσερις εκτελέσεις, όλες γκολ. Από την άλλη πλευρά, δεν συνέβη το ίδιο για την Φράιμπουργκ. Ο Γκίντερ ήταν απελπιστικά άστοχος, ενώ ο Ντεμίροβιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • Ενκουνκού 0-1
  • Πέτερσεν 1-1
  • Όρμπαν 1-2
  • Αστόχησε ο Γκίντερ
  • Όλμο 1-3
  • Σλότερμπεκ 2-3
  • Ενρίκς 2-4
  • Ντεμίροβιτς στο οριζόντιο δοκάρι

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr