Ποδόσφαιρο

La Liga: Επίσημη καταγγελία σε Παρί για την συμφωνία με τον Εμπαπέ!

Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 - 10:27

Λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της νέας συμφωνίας του Κιλιάν Εμπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν, η La Liga ανακοίνωσε πως επιλέγει τη νομική οδό για να καταγγείλει το υπέρογκο deal!

La Liga: Επίσημη καταγγελία σε Παρί για την συμφωνία με τον Εμπαπέ!

Τελειωμό δεν έχει το… σήριαλ Εμπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την παραμονή του στην πόλη του «φωτός» σε μια «χρυσή» συμφωνία που τον καθιστά ως τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Η έξέλιξη έφερε αντιδράσεις από την Ισπανία και η La Liga προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην UEFA για παραβίαση του Financial Fair Play. Η επισημη διαμαρτυρια της ισπανικής λίγκας κοινοποιήθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση της Γαλλίσς, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται βάζουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της La Liga:

«Τέτοιου είδους συμφωνίες επιτίθενται στην οικονομική σταθερότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας και την αξιοπρέπεια του αθλήματος, όχι μόνο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και για τις εγχώρις λίγκες. Είναι σκανδαλώδες ένα κλαμπ όπως η Παρί, το οποίο την περασμένη σεζόν κατέγραψε απώλειες 220 εκατ. ευρώ και συσσώρευσε απώλειες 700 εκατ. ευρώ τις τελευταίες σεζόν (ενώ ανέφερε χορηγικά έσοδα με αμφίβολη αξία), με ένα ρόστερ που κοστίζει συνολικά 650 εκατ. ευρώ σε μισθούς, να ολοκληρώνει τέτοια μεταγραφή ενώ όσες ομάδες μπορούσαν να τον αγοράσουν χωρίς να υποθηκεύσουν όλο το μισθολόγιό τους, ήταν ανήμπορες να το κάνουν.

Στο παρελθόν η La Liga διαμαρτυρήθηκε στην UEFA κι άλλες φορές για την παραβίαση του fair-play από την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτές οι καταγελλίες είχαν αποτέλεσμα και η UEFA τιμώρησε το κλαμπ, αλλά το CAS, σε μια παράξενη απόφαση, ανέτρεψε τις κυρώσεις.

Η La Liga και άλλοι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί φορείς ήλπιζαν ότι με την ένταξη του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί σε σώματα όπως η οργανωτική επιτροπή της UEFA και η προεδρία της ECA, θα απέτρεπαν τέτοιες πρακτικές, γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσουν τεράστια ζημιά. Ωστόσο, επαληθεύτηκε το αντίθετο. Η επένδυση της Παρί είναι ανέφικτη, για έναν σύλλογο με υπέρογκο μισθολόγιο και τεράστιες οικονομικές απώλειες τις προηγούμενες σεζόν. Παραβιάζει τους τρέχοντες κανόνες της UEFA.

Αυτή η συμπεριφορά παρουσιάζει άλλη μια φορά ότι τα κλαμπ που διοικούνται από καθεστώτα δεν σέβονται και δεν θέλουν να σεβαστούν τους κανόνες μιας κοινωνίας τόσο σημαντικής όπως το ποδόσφαιρο. Αυτοί οι κανόνες είναι το κλειδί για να προστατεύουν και να συντηρούν εκατοντάδες χιλιάδες δουλειές. Αυτή η συμπεριφορά που υποκινείται από τον Αλ-Κελαϊφί, βάζει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όσο και η European Super League»

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr