Ποδόσφαιρο

Οι «κανονιέρηδες» της Ευρώπης!

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 - 13:53

Το www.tostoixima.gr  σας παρουσιάζει τους πρώτους σκόρερ στα top5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε μια «φανταχτερή» λίστα με τους καλύτερους επιθετικούς του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Οι «κανονιέρηδες» της Ευρώπης!

Premier League: Μο Σαλαχ και Χιουνγκ-Μιν Σον (23 γκολ)
Ο Μοχάμεντ Σάλαχ φάνταζε από καιρό ο επικρατέστερος για την πρώτη θέση των σκόρερ, αλλά το φινάλε και η επιβλητική νίκη της Τότεναμ έφερε… ισοβαθμία στην κορυφή. Ο Κορεάτης επιθετικός σκόραρε δις και πέρασε στην ιστορία των «κανονιέρηδων» της… φανταχτερής Premier League.

Bundesliga: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (35 γκολ)
Δεν αποτελεί έκπληξη η παρουσία του Πολωνού φορ στην πρώτη θέση. Ο επιθετικός της Μπάγερν δεν «έπιασε» το περυσινό… τρελό νούμερο των 40 γκολ, αλλά με 35 τέρματα σε 34 συμμετοχές ήταν και πάλι κορυφαίος στην λίγκα, όσο τα δημοσιεύματα τον θέλουν να αποχωρεί για την Μπαρτσελόνα. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Πατρικ Σικ (24 γκολ).

Serie A: Τσίρο Ιμόμπιλε (27 γκολ)
Γράφει ιστορία ο ηγέτης της Λάτσιο. Πέρυσι έχασε το βραβείο του Capocannoniere αλλά φέτος πήρε το… αίμα του πίσω βομβαρδίζοντας με συνέπεια τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτή είναι η τρίτη φορά που κατακτά την πρωτιά στην σχετική λίστα με το 2018 και το 2020.

Ligue 1: Κιλιάν Εμπαπέ (28 γκολ)
Φάνταζε ως το… αποχαιρετιστήριο δώρο του Εμπαπέ στους φίλους της Παρί, αλλά εν τέλει ο 23χρονος άσος έκρυβε και άλλον άσο στο μανίκι! Πέραν των 17 ασίστ, ο Εμπαπέ σκόραρε 28 φορές και δεν υπήρξε ιδιαίτερη αμφισβήτηση στην πρωτιά του από τον Μπεν Γιέντερ (25 γκολ).

La Liga: Καριμ Μπενζεμά (27 γκολ)
Φέτος είναι η χρονιά του και αποτελεί ήδη το φαβορί και για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Ο Καριμ Μπενζεμά ήταν ασταμάτητος εντός και εκτός συνόρων, στην la Liga ηγήθηκε με 27 γκολ στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου και βγήκε και με το… παραπάνω από την σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr