Ποδόσφαιρο

Μουρίνιο: Παίζουμε δύο τελικούς σε 4 ημέρες

Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 - 22:29

Ζοζέ Μουρίνιο : Παίζουμε δύο τελικούς σε 4 ημέρες, θέλουμε να γράψουμε την ιστορία της Ρόμα"

Μουρίνιο: Παίζουμε δύο τελικούς σε 4 ημέρες

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ξεκαθάρισε πως οι παίκτες του πρέπει να τα δώσουν όλα για να κλείσουν με ευρωπαϊκό τίτλο τη σεζόν νικώντας την Φέγενορντ, ενώ τόνισε πως η μεγάλη εμπειρία του από τελικούς δεν αποτελεί αβαντάζ για τους τζαλορόσι.

Η Ρόμα στο τελευταίο της ματς στη Serie A επιβλήθηκε με 3-0 της Τορίνο και έκλεισε θέση στο νέο Europa League, όμως ο αγώνας που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την θετική ή όχι πορεία της ομάδος στη φετινή σεζόν είναι αυτό της Τετάρτης.

Οι Τζαλορόσι θα διεκδικήσουν τον πρώτο τους τίτλο μετά το 2008 με αντίπαλο την Φέγενορντ στην "Αρένα Κομπετάρε" των Τιράνων, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να στέλνει καθαρό μήνυμα στους παίκτες του μέσω της συνέντευξης Τύπου της Τρίτης (24/5) στα Τίρανα, πως θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να κλείσουν με τίτλο τη χρονιά.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός…

"Φτάσαμε στο τέλος της σεζόν έχοντας να δώσουμε δύο τελικούς μέσα σε τέσσερις ημέρες. Ο πρώτος μας έδωσε αυτό που δικαιούμασταν, που είναι η παρουσία μας στο Europa League. Καταφέραμε και κερδίσαμε αυτόν τον τελικό και έχουμε έναν ακόμα στόχο να φτάσουμε. Για την Ρόμα είναι φυσιολογικό να έχει θέση στην Ευρώπη, δεν κάναμε κάτι για να γράψουμε ιστορία"

….και πρόσθεσε:

"Ο τελικός ωστόσο είναι ιστορία. Δεν την έχουμε γράψει για να φτάσουμε ως εκεί αλλά τώρα θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να τελειώσουμε τη δουλειά.Μέχρι την ώρα του τελικού, δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου. Έτσι είμαι εγώ".

Σχετικά με το ότι ο special one έχει ήδη κατακτήσει Champions League και Europa League και αν αυτό είναι αβαντάζ για την ομάδα του λόγω της τεράστιας ευρωπαϊκής εμπειρίας του, ήταν κατηγορηματικός:

"Η εμπειρία δεν βοηθάει, σε αντίθεση με ό,τι πίστευα μέχρι πρότινος. Αισθάνομαι αυτό το ματς σαν να είναι ο πρώτος τελικός που παίρνω μέρος. Είμαι συγκεντρωμένος και πιθανότατα αυτός είναι ο τρόπος μου για να προετοιμάζω τα ματς".

Ο Μουρίνιο μέσα σε όλα τόνισε πως δεν πιστεύει ότι είναι πια ο «Special One», αλλά σε κάθε περίπτωση στοχεύει σε ένα μοναδικό επίτευγμα: Να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κερδίσει όλα τα ευρωπαϊκά τρόπαια, εφόσον επικρατήσει της Φέγενορντ στον αυριανό (Τετάρτη 25/5) τελικό του Europa Conference League που θα διεξαχθεί στην «Arena Kompetare» των Τιράνων.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr