Ποδόσφαιρο

Η Ρόμα με «συνταγή» Μουρίνιο κατέκτησε το Conference League [vid]

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 - 23:59

Ο πρώτος τελικός της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA κατέληξε σε ιταλικά χέρια. Το γκολ του Τζιανόλο (32') ήταν αρκετό. Άτυχοι οι Ολλανδοί της Φέγενορντ που είχαν δύο δοκάρια.

Η Ρόμα με «συνταγή» Μουρίνιο κατέκτησε το Conference League [vid]

Το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία των «τζιαλορόσι» είναι γεγονός. Χρειάστηκε να έρθει στην «αιώνια πόλη» ο Ζοζέ Μουρίνιο και να οδηγήσει την Ρόμα στον τίτλο. Στην κούπα του Europa Conference League. Σε έναν συναρπαστικό, συγκλονιστικό τελικό που έγινε στα Τίρανα. Επικράτησε 1-0 της Φέγενορντ με το «χρυσό» γκολ του Τζιανόλο στο 32'. Άτυχοι οι Ολλανδοί που είχαν δύο δοκάρια. Με τον Τράουνερ στο 47' και με τον Μαλάσια στο 50'.

Η Ρόμα αξιοποίησε το ολλανδικό λάθος

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο. Οι δύο ομάδες κοίταξαν περισσότερο τις άμυνές τους. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαθών. Όποιος τα εκμεταλλευτεί, πετυχαίνει το στόχο του. Αυτό έκαναν οι «τζιαλορόσι». Στη φάση του 32' ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά. Ο Τράουνερ έκανε λάθος εκτίμηση, η μπάλα τον προσπέρασε και έφτασε στον Τζιανόλο. Ο νεαρός μέσος που έμεινε ενάμιση χρόνο εκτός δράσης λόγω ενός τραυματισμού, ήταν απολύτως έτοιμος. Κατέβασε την μπάλα, πλάσαρε τον Μπάιλοου και πέτυχε το 1-0. Ένα γκολ που τελικά ήταν αρκετά.

Η Φέγενορντ πίεσε, αλλά ήταν άτυχη

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ολλανδοί είχαν τον έλεγχο του ματς. Πίεσαν πολύ, έβγαλαν φάσεις, αλλά δεν είχαν την ουσία. Αλλά και την τύχη με το μέρος του. Στο πρώτο 5λεπτο του δευτέρου 45λεπτου είχαν δύο δοκάρια. Το πρώτο στο 47' μετά το κόρνερ του Νέλσον και την προβολή του Τράουνερ. Το δεύτερο στο 50ό λεπτό, καθώς στο σουτ του Μαλάσια, ο Ρουί Πατρίσιο ακούμπησε την μπάλα όσο έπρεπε, για να την στείλει στο δοκάρι του. Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς. Ο Ζοζέ Μουρίνιο γύρισε πίσω την ομάδα του, αλλά εκεί αμύνθηκε σωστά. Με αποτέλεσμα να παραμείνει αυτό το 1-0 για τους Ρωμαίους που πανηγύρισαν, στα Τίρανα, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr