Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: Όταν η επιστήμη συναντά τον αθλητισμό (vid)

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 - 10:46

Η Λίβερπουλ προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον μεγάλο τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, και με την επιστήμη στο πλάι της προσπαθεί να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους ποδοσφαιριστές της.

Λίβερπουλ: Όταν η επιστήμη συναντά τον αθλητισμό (vid)

Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ συνεργάζεται με μία γερμανική εταιρία από τις αρχές της χρονιάς, η οποία εταιρία ασχολείται με την νευρο-επιστήμη και το όνομά της είναι neuro11. Δηλαδή τι κάνει ακριβώς; Εξετάζει τα στάδια του εγκεφάλου του κάθε ποδοσφαιριστή εν ώρα προπόνησης και πίεσης. Καταγράφει λοιπόν την δραστηριότητα του εγκεφάλου και ερμηνεύει να αισθήματα που εκκρίνει, έτσι ώστε πάνω σε αυτά τα αποτελέσματα να προσπαθήσει να βοηθήσει τον ποδοσφαιριστή και να τον μυήσει έτσι ώστε να είναι πνευματικά πιο έτοιμος σε καταστάσεις φόρτισης και ψυχολογικής πίεσης εντός του παιχνιδιού.

Το μότο της εταιρίας είναι το "train your brain" , δηλαδή ότι πέρα του σώματος χρειάζεται προπόνηση και ο εγκέφαλος.

H μέθοδος αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση στο κομμάτι των στατικών φάσεων του παιχνιδιού. Όταν δηλαδή ο ποδοσφαιριστής καλείται να επιδείξει συγκέντρωση και ηρεμία. Οι Τσιμίκας , Ρόμπερτσον και 'Αρνολντ δούλεψαν ιδιαίτερα πάνω σε αυτό το κομμάτι καθώς είναι και αυτοί που αναλαμβάνουν τις περισσότερες εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ.

Μην ξεχνάμε ότι στο πρόσφατο τελικό κυπέλλου με την Τσέλσι για το Καραμπάο, η παίκτες της Λίβερπουλ ευστόχησαν σε 11 πέναλτι. Είναι ένα κομμάτι που εμφανώς έχουν δουλέψει και έχει αποδώσει.

Όταν ο Κλοπ είχε μιλήσει για αυτή τη συνεργασία είχε πει:

«Η ομάδα αυτή έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή τεχνολογία που αφορά την πνευματική κατάσταση των παικτών την ώρα της προπόνησης. Από τη στιγμή που πρέπει να φροντίζουμε για την ψυχική δύναμη των ποδοσφαιριστών σε τόσο υψηλό επίπεδο, είμαστε ενθουσιασμένο στο κλαμπ που καταφέρνουν να δουλέψουμε με αυτή την ομάδα και αυτή τη μέθοδο».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr