Ποδόσφαιρο

Η Σίβασπορτ του Γούτα Κυπελλούχος Τουρκίας [vid]

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 - 23:23

Με γκολ του Μούσα Κονατέ στο 113', η Σίβασπορ νίκησε 3-2 στην παράταση την Καϊσέρισπορ και κατέκτησε τον τίτλο.

Η Σίβασπορτ του Γούτα Κυπελλούχος Τουρκίας [vid]

Ο δεύτερος τίτλος στην Τουρκία για φέτος κατέληξε ξανά σε ομάδα με Έλληνα ποδοσφαιριστή. Μετά την Τραμπζονσπόρ του Μπακασέτα και του Σιώπη, η Σίβασπορ του Γούτα κατέκτησε το κύπελλο Τουρκίας. Σε έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση. Διάστημα όπυο σημειώθηκαν τρία γκολ. Μετά το 1-1 στα 90 λεπτά, η Σίβασπορ επικράτησε 3-2 και σήκωσε το Κύπελλο.

Ισοπαλία στα 90 λεπτά

Η αναμέτρηση στην κανονική της διάρκεια δεν είχε νικητή. Η Καϊσέρισπορ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 33' ο Τσιβελέκ ήταν αυτός που πέτυχε το 1-0. Στο δεύτερο μέρος ήταν η σειρά του Απιντάνγκογιε, στο 60', για να βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Έτσι έγινε το 1-1 που παρέμεινε μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Προβάδισμα και κούπα για την Σίβασπορ

Στο έξτρα ημίωρο ο Γκραντέλ ήταν εκείνος που έδωσε στη Σίβασπορ για πρώτη φορά το προβάδισμα, με το γκολ στο 95'. Αλλά η Καϊσέρισπορ δεν το παράτασε το ματς. Με αποτέλεσμα στο 107' να σκοράρει ο Παρλάκ και να γίνει το σκορ 2-2.

Στην τελική ευθεία το ματς και ο προπονητής της Σίβασπορ, ο Καλίμπαϊ έριξε στο ματς τον Κονατέ στο 111'. Δύο λεπτά αργότερα, αξιοποίσε το γύρισμα του Καγιοντέ και πέτυχε το 3-2. Στο 117' μπήκε στο ματς και ο Γούτας. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το φινάλε. Έτσι, η Σίβασπορ κατέκτησε το κύπελλο Τουρκίας για το 2022.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr