Ποδόσφαιρο

Τα «χρυσά» χέρια του Κουρτουά έδωσαν το 14ο στη Ρεάλ [vids]

Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 - 00:36

Ο Βέλγος γκολκίπερ ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός, κατέβασε τα ρολά (6 αποκρούσεις) και σταμάτησε μόνος τη Λίβερπουλ. Ο Βινίσιους σκόρερ του 1-0 στο 59'.

Τα «χρυσά» χέρια του Κουρτουά έδωσαν το 14ο στη Ρεάλ [vids]

Ο φετινός τελικός του Champions League ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν ο σκόρερ Βινίσιους που καθόρισε το ματς στο Παρίσι. Ήταν ο Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος γκολκίπερ ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός. Ήταν ο «ήρωας» του τελικού. Τον οποίο καλύψαμε σε live συζήτηση στο tostoixima.gr.

Διότι η κούπα, το Decimocuarta, ήρθε χάρη στον γκολκίπερ των «blancos». Αν δεν ήταν αυτός ή πιο σωστά οι καθοριστικές επεμβάσεις του, η κούπα δεν θα είχε καταλήξει στη Μαδρίτη. Θα είχε ταξιδέψει στο Νησί και το Λίβερπουλ.

Ο απίθανος Βέλγος

Ο Κουρτουά ήταν εκπληκτικός. Το φετινό Champions League του ανήκει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Διότι ο Βέλγος γκολκίπερ στον τελικό έκανε όχι μία ή δύο επεμβάσεις, αλλά έξι (6). Λέγοντας όχι τις περισσότερες φορές στον Σαλάχ, όπως και σε όποιον άλλον παίκτη της Λίβερπουλ βρέθηκε απέναντί του. Ο Αιγύπτιος ήταν αυτός που βρέθηκε σε πολλές περιπτώσεις σε θέσεις βολής. Ειδικά η φάση του 82' ήταν πραγματικά απίστευτη! Οι «reds» που έκαναν μια φανταστική σεζόν με δύο τίτλους, έχασαν τους άλλους δύο στις λεπτομέρειες. Τόσο αυτόν της Premier League όσο και τον αντίστοιχο του Champions League.

Το «χρυσό» γκολ του Βινίσιους

Η Ρεάλ έκανε λιγοστές φάσεις στο ματς. Στο 43' πέτυχε γκολ με τον Μπενζεμά. Μετά από τον έλεγχο της φάσης από το VAR, το γκολ τελικά δεν μέτρησε ως οφ σάιντ. Στο 59', όμως, η Λίβερπουλ είχε αμυντική ανισορροπία. Ο Ρόμπερτσον δεν πρόλαβε να επιστρέψει έγκαιρα. Ο Βαλβέρδε κινήθηκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα την κατάλληλη στιγμή και ο Βινίσιους, στο δεύτερο δοκάρι, νίκησε τον Άλισον για το 1-0. Αυτό το γκολ έκρινε, εξάλλου, τον φετινό τελικό. Με τον Βραζιλιάνο να γίνεται ο πρώτος Νότιο-Αμερικανός μετά τον Μέσι το 2009 που είχε συμμετοχή σε τουλάχιστον 10 γκολ. Με 4 γκολ και 6 ασίστ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (77' Κεϊτά), Τιάγκο (77' Φιρμίνο), Ντίας (65' Ζότα), Σαλάχ, Μανέ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί, Μόντριτς (90' Θεμπάγιος), Καζεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε (86' Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του φετινού τελικού.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr