Ποδόσφαιρο

Τσέλσι: Άλλαξε ιδιοκτησία και επίσημα [vid]

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022 - 19:48

Οι «μπλε» του Λονδίνου ανακοίνωσαν πώς ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στο consortium του Τοντ Μπόελι.

Τσέλσι: Άλλαξε ιδιοκτησία και επίσημα [vid]

Το διαδικαστικό κομμάτι της συμφωνίας είχε απομείνει. Η μεταβίβαση των μετοχών της Τσέλσι από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στο consortium του Τοντ Μπόελι είχε «κλειδώσει». Είχαν απομείνει ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες να διευθετηθούν. Ούτως ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, αλλά και να υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος από τις αρχές.

Η έγκριση είχε δοθεί. Από την αγγλική Κυβέρνηση, από την ανεξάρτητη επιτροπή που ελέγχει κάθε νέο ιδιοκτήτη, αλλά και από την Premier League. Τα διαδικαστικά ολοκληρώθηκαν και με ανακοίνωση η Τσέλσι έκανε γνωστό πώς από σήμερα ο σύλλογος μπαίνει στη νέα εποχή. Ο επενδυτικός όμιλος με επικεφαλής τον Τοντ Μπόελι πλέον πήρε στην κατοχή του, το πακέτο των μετοχών, των «μπλε» του Λονδίνου.

Η δήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη σχετική δήλωση που υπήρξε σήμερα από το Δ.Σ. του συλλόγου, αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Αυτή η διαδικασία πώλησης ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, όταν ο κ. Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πουλήσει το κλαμπ μετά από 19 επιτυχημένα χρόνια ιδιοκτησίας. Κατά την πώληση της Λέσχης, ο κ. Αμπράμοβιτς όρισε ότι ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει να είναι καλός διαχειριστής του Ομίλου, τα καθαρά έσοδα από την πώληση πρέπει να δωρίζονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και ότι δεν θα επιδιώκει την αποπληρωμή των δανείων που έχουν δοθεί σε θυγατρικές του κλαμπ.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτερα στελέχη της Λέσχης ξεκίνησαν αμέσως τις εργασίες για τη συναλλαγή πώλησης. Η Raine, μια παγκόσμια εμπορική τράπεζα που επιλέχθηκε από τον ιδιοκτήτη για να εκτελέσει τη διαδικασία πώλησης, έχει σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία συμβουλεύοντας αθλητικούς συλλόγους υψηλής ποιότητας για συγχωνεύσεις και εξαγορές και συμβουλεύει τον ιδιοκτήτη και το Σύλλογο στη διαδικασία».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr