Ποδόσφαιρο

Οι έδρες «μίλησαν» στα προκριματικά της Αφρικής [vids]

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 - 21:56

Ανγκόλα και Λιβύη επικράτησαν στα ματς κόντρα σε Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και Μποτσουάνα, αντίστοιχα.

Οι έδρες «μίλησαν» στα προκριματικά της Αφρικής [vids]

Με νίκες των γηπεδούχων ξεκίνησαν οι αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2023. Με τη Ανγκόλα και τη Λιβύη να εκμεταλλεύονται τον παράγοντα έδρα και να παίρνουν το τρίποντο. Ειδικά για την πρώτη έχει ακόμα πιο μεγάλη αξία η νίκη, διότι ήρθε με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ανατροπή για την Ανγκόλα

Το ματς με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν ξεκίνησε καλά για την Ανγκόλα. Διότι στο 32' βρέθηκε πίσω στο σκορ. Το γκολ του Ενλίντ ήταν αυτό που έδωσε στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα με 1-0. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Η συνέχεια ήταν μια άλλη ιστορία. Ανήκε στην Ανγκόλα που βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το αποτέλεσμα και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο Ενζόλα στο 72' ισοφάρισε σε 1-1 και πριν προλάβουν να καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τί έγινε, η Ανγκόλα έφτασε στην ολική ανατροπή. Στο 76' ήταν η σειρά του Ζέλσον να σκοράρει και να χαρίσει στην εθνική του ομάδα τη νίκη.

Το ήθελε περισσότερο η Λιβύη

Το ματς της Λιβύης με την Μποτσουάνα ήταν μια άλλη ιστορία. Η Λιβύη είχε φάσεις, ενώ η Μποτσουάνα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 52'. Με τον Αλ Γουαρφάλι να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Όμως, ο γκολκίπερ της Μποτσουάνα Φόκο απέκρουσε την μπάλα. Στην επαναφορά, όμως, η άμυνα των φιλοξενούμενων πιάστηκε στον... ύπνο. Έτσι, ο Αλ Τάχερ που ήταν ψύχραιμος, πήγε το ριμπάουντ και σκόραρε για το 1-0.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr