Ποδόσφαιρο

Ανετα η Αργεντινή το «Finalissima», 3-0 την Ιταλία! (vid)

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 - 00:04

Με τον Λίο Μέσι να έχει.. κέφια η Αργεντινή σάρωσε τους "ατζούρι" με 3-0 στο "Γουέμπλει", χάνοντας πολλές ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ και σήκωσε το «Finalissima».

Ανετα η Αργεντινή το «Finalissima», 3-0 την Ιταλία! (vid)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και η πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής Αργεντινή αναμετρήθηκαν στην πρώτη έκδοση του θεσμού. Η Αργεντινή μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, πίεζε και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Στο 28' ο Λο Σέλσο βρήκε τον Μέσι που έκανε ωραία ενέργεια και το γύρισμα για τον Λαουτάρο Μαρτίνες που είχε εύκολο έργο να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λαουτάρο βρήκε με μπαλιά τρύπα τον Ντι Μαρία που βγήκε στην πλάτη του Κιελίνι και εκτέλεσε με άψογο πλασέ τον Ντοναρούμα.

Απόλυτη κυριαρχία

Και στην επανάληψη η Αργεντινή ήταν χάρμα ειδέσθαι, δημιουργώντας πάρα πολλές καθαρές ευκαιρίες ενώ ούτε κατά διάνοια επέτρεπε στους Ιταλούς να την απειλήσουν. Στο 60’ ο Ντι Μαρία έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σούταρε αλλά ο Ντοναρούμα έκανε ωραία επέμβαση. Στο 64’ ο Μέσι έδωσε… έτοιμο γκολ στον Λο Σέλσο, αλλά εκείνος μέσα από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 90' με τον Μέσι να βγάζει ασίστ για τον Ντιμπάλα που μόλις είχε μπει αλλαγή και εκείνος με διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Ντοναρούμα για το τελικό 3-0.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (46' Λάτσαρι), Έμερσον (77' Μπαστόνι), Πεσίνα (62' Σπινατσόλα), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι (46' Λοκατέλι), Μπελότι (46' Σκαμάκα), Ρασπαντόρι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (85' Πετσέλα), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Λο Σέλσο (90' Ντιμπάλα), Ροντρίγκες, Ντε Πολ (76' Παλάσιος), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (85' Άλβαρες), Ντι Μαρία (90' Γκονσάλες)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr