Ποδόσφαιρο

Πλέι οφ Παγκοσμίου Κυπέλλου: Αποθέωση για την Ουκρανία!

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 - 10:56

Σύσσωμος ο παγκόσμιος Τύπος αποθέωσε την εθνική ομάδα της Ουκρανίας που επικράτησε της Σκωτίας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των πλέι οφ.

Πλέι οφ Παγκοσμίου Κυπέλλου: Αποθέωση για την Ουκρανία!


Η αναμέτρηση της Σκωτίας με την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στη σκιά των τρομακτικών καταστάσεων στο εσωτερικό της χώρας των φιλοξενούμενων λόγω της ρωσικής εισβολής. Η ομάδα του Αλεξάντερ Πετράκοφ έδειξε πάντως αντοχές και πανηγύρισε σπουδαία νίκη που της έδωσε μια θέση στον τελικό της Κυριακής και συνάμα της χάρισε την αποθέωση από τον παγκόσμιο Τύπο.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της L'Equipe που άλλαξε τα παραδοσιακά χρώματα του logo και επέλεξε το κίτρινο και μπλε που παραπέμπουν βέβαια στην Ουκρανία ενώ ανέφερε στον κεντρικό τίτλο: «Απίστευτη Ουκρανία». Οι περισσότεροι Ουκρανοί διεθνείς πολλάκις αναφέρθηκαν στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουν συγγενείς και φίλοι που έχουν παραμείνει στην χώρα, ενώ έξι από τους 11 βασικούς στην χθεσινή αναμέτρηση, δεν είχαν πραγματοποιήσει ούτε μια επίσημη συμμετοχή στο 2022!

«Με κυρίαρχα τα συναισθήματα, οι ποδοσφαιριστες της Ουκρανίας έδειχναν να αγωνίζονται με υπεράνθρωπες δυνάμεις» ανέφερε το BBC. «Παραπάνω από μια νίκη» ήταν ο τίτλος της γερμανικής Bild, ενώ η ισπανική Marca τόνισε: «Αυτή η νίκη ξεπερνά το ποδόσφαιρο».

«Αυτό είναι για όλους που βρισκονται στην χώρα μας στα χαρακώματα» τόνισε ο ομοσπονδίας τεχνικός Πετράκοφ και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους Σκωτσέζους για την υπέροχη υποδοχή, δε θα το ξεχάσουμε ποτέ».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr