Ποδόσφαιρο

Η τροπολογία για την επαγγελματική διαιτησία πέρασε

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 - 21:34

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η νομοθετική ρύθμιση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η τροπολογία για την επαγγελματική διαιτησία πέρασε

Η τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για τη θέσπιση Επαγγελματικής Διαιτησίας στις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής. Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στη σχετική ψηφοφορία του νομοσχεδίου, ψήφισε «ΝΑΙ» η Νέα Δημοκρατία, «ΠΑΡΩΝ» ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ «ΟΧΙ» το ΚΚΕ, τη ΜέΡΑ 25 και η Ελληνική Λύση. Επίσης, στο ίδιο νομοσχέδιο υπήρχαν κι άλλες τροπολογίες αναφορικά με τον αθλητισμό.

Οι άλλες αθλητικές τροπολογίες

Στη ρύθμιση για την κατάργηση του κωλύματος μετόχων, εταίρων, διαχειριστών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας για τη συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου, ψήφισε «ΝΑΙ» η Νέα Δημοκρατία, «ΠΑΡΩΝ» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, ενώ «ΟΧΙ» το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Τέλος στην παράταση ως τις 31 Δεκεμβρίου για την προθεσμία εναρμόνισης των Καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων, ψήφισαν «ΝΑΙ» Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ και «ΠΑΡΩΝ» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr