Ποδόσφαιρο

Με το… δεξί η Ελλάδα στο Nations League [vid]

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 - 23:39

Με το γκολ του Μπακασέτα στο 39', νίκησε 1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ και ξεκίνησε ιδανικά στον όμιλο.

Με το… δεξί η Ελλάδα στο Nations League [vid]

Μια εθνική ομάδα από τα παλιά. Μια εθνική ομάδα με αμυντική συνοχή, που δεν δέχθηκε πολλές φάσεις. Μια εθνική ομάδα που αξιοποίησε μια από τις ευκαιρίες που είχε το ματς. Με τον τρόπο αυτό, στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ, η Ελλάδα νίκησε 1-0 την Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ και έκανε ιδανική εκκίνηση στο φετινό Nations League. Επόμενο ματς την Κυριακή στο Κόσοβο.

Το γκολ του Μπακασέτα

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο. Οι δύο ομάδες δεν είχαν πολλές φάσεις. Αλλά η εθνική ομάδα έχει το know how σε αυτά τα ματς. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που δέχθηκε πίεση από τους Βόρειο-Ιρλανδούς, στη συνέχεια έλεγξε απολύτως το ματς. Η ομάδα του Πογιέτ είχε σωστή τακτική στον αγωνιστικό χώρο. Λίγες φάσεις, αλλά για να έχει ελπίδες να διεκδικήσει την άνοδο στη Β’ κατηγορία του Nations League θέλει νίκες. Πώς θα έρθουν αυτές; Με γκολ σε λίγες τελικές. Έτσι έγινε και στο 39'. Ο Λημνιός κινήθηκε από τη δεξιά πλευρά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Ελλάδας κοντρόλαρε με το αριστερό, εκτέλεσε με το δεξί και έτσι απλά, πέτυχε το 0-1.

Σωστή τακτική

Με την Εθνική να έχει την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό που άγγιζε το 60%, συνέχισε να ελέγχει το ματς. Θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Στο 52' ξανά ο Λημνιός κινήθηκε από τα δεξιά μετά την πάσα του Ρότα. Την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη σέντρα στο πρώτο δοκάρι. Εκεί κινήθηκε ο Γιακουμάκης, αλλά στην κίνησή του για την μπάλα, έχασε το βηματισμό του. Με αποτέλεσμα να απωλέσει την ευκαιρία για το 0-2. Με την Βόρεια Ιρλανδία να έχει στα τελευταία λεπτά τη στιγμή της, με το φάουλ του Λάφερτι. Αλλά η μπάλα, στην εκτέλεσή του, πέρασε πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Βόρεια Ιρλανδία (Ίαν Μπάρακλαφ): Πίκοκ Φάρελ, Μπράντλεϊ (62' ΜακΓκιν), Έβανς, Μπάλαρντ, Λέιν (78' Χιουμ), ΜακΝέιρ, Ντέιβις, Σάβιλ (79' Σ. Τσαρλς), ΜακΚάν, Λάβερι (62' Λάφερτι), Γουάιτ (71' Ντ. Τσαρλς).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (90'+2 Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας. Σιώπης (82' Τζαβέλλας), Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Μπακασέτας (69' Κουρμπέλης), Λημνιός (69' Χατζηγιοβάννης), Γιακουμάκης (69' Παυλίδης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr