Ποδόσφαιρο

Στο Μουντιάλ η Ουαλία! (vids)

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022 - 21:04

Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές τους ζουν οι Βρετανοί του Ρόμπερτ Πέιτζ που επικράτησαν 1-0 της Ουκρανίας στο Κάρντιφ, στον τελικό πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Στο Μουντιάλ η Ουαλία! (vids)

Η Ουαλία, που προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 64 χρόνια και για δεύτερη φορά στα χρονικά, έγινε η τελευταία ευρωπαϊκή ομάδα (30ή συνολικά) που τσεκάρει εισιτήριο για την διοργάνωση που θα διεξαχθεί τον χειμώνα, συμπληρώνοντας τον 2ο όμιλο.

Οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αν και η πρώτη.. υποψία φάσης ήταν για την Ουαλία, στο 8’ με το άστοχο σουτ του Γουίλιαμς. Δευτερόλεπτα αργότερα στο μακρινό σουτ του Τσιγκάνκοφ έδιωξε ο Χένεσι σε κόρνερ και στο 12’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιάρεμτσουκ να φεύγει στην κόντρα πιάνοντας διαγώνιο σουτ που απέκρουσε ο Χένεσι

Νέα ευκαιρία για την Ουκρανία στο 22’, από το γύρισμα του Τσιγκάνκοφ ο Καραβάγιεφ αν και βρέθηκε σε θέση για γκολ πέτυχε.. αέρα, για να φτάσουμε στο 34’. Από εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ ο Γιαρμολένκο έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Αγγιξε το 2-0, ανέβηκαν οι Ουκρανοί

Η Ουαλία μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία στην επανάληψη και στο 49’ έχασε σπουδαία ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Ο Μουρ έκανε κίνηση από αριστερά και... σέρβιρε για τον Ράμσεϊ, ο οποίος από θέση βολής έπιασε άστοχο πλασέ.

Στο 55΄ χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Τσιγκάνκοφ να μην μπορεί να νικήσει τον Χένεσι που έδιωξε με τα πόδια και στη συνέχεια ο Γιάρεμτσουκ αστόχησε από κοντά. Η σειρά των Ουαλών να αγγίξουν το γκολ, με τον Τζόνσον να επιχειρεί το σουτ και τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι (74’) ενώ στο 76’ ο Μούστσαν έκανε σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του Μπέιλ.

Η Ουκρανία απείλησε στο 77’ με το σουτ του Γιαρμολένκο και στην εξέλιξη της φάσης ο Καραβάεβ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όπως και επτά λεπτά αργότερα ο Ντόβμπικ που έπιασε ωραία κεφαλιά όμως ο ανίκητος Χένεσι ήταν πάλι εκεί. Ηταν εκεί και στο 87’ στην προσπάθεια του Μικολένκο, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Γιαρμολένκο δεν βρήκε στόχο, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους Ουαλούς να πανηγυρίζουν έξαλλα την μεγάλη επιτυχία.

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσι, Άμπαντου, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Ράμσεϊ, Άλεν, Τζέιμς (71' Τζόνσον), Ν. Γουίλιαμς (90+3' Νόρινγκτον Ντέιβις), Μπέιλ (82' Γουίλσον), Μουρ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο (70' Σιντόρτσουκ), Γιαρμολένκο, Μαλινόβσκι (70' Σαπαρένκο), Ζιντσένκο, Τσιγκάνκοφ (77' Μούντρικ), Γαρεμτσούκ (77' Ντόβμπικ)

Οι οκτώ όμιλοι του Μουντιάλ

Κατάρ, Ολλανδία, Σενεγάλη, Εκουαδόρ
Αγγλία, ΗΠΑ, Ιράν, Ουαλία
Αργεντινή, Μεξικό, Πολωνία, Σαουδική Αραβία
Γαλλία, Δανία, Τυνησία, ΗΑΕ ή Αυστραλία ή Περού
Ισπανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κόστα Ρίκα ή Νέα Ζηλανδία
Βέλγιο, Κροατία, Μαρόκο, Καναδάς
Βραζιλία, Ελβετία, Σερβία, Καμερούν
Πορτογαλία, Ουρουγουάη, Νότια Κορέα, Γκάνα

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr