Ποδόσφαιρο

Προχωράει ακάθεκτη η Ελλαδάρα [vid]

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022 - 23:40

Με σκόρερ ξανά τον Μπακασέτα (36'), η Εθνική νίκησε 1-0 το Κόσοβο και έφυγε με το τρίποντο από την Πρίστινα.

Προχωράει ακάθεκτη η Ελλαδάρα [vid]

Η εθνική ομάδα του Πογέτ είναι κυνική. Αλλά για να νικά, να προχωρά, να πετυχαίνει τους στόχους της, να φτάσει σε προκρίσεις, αυτός είναι ο δρόμος. Μηδέν στην άμυνα και τουλάχιστον ένα γκολ όταν έχει την ευκαιρία. Το έκανε την περασμένη Πέμπτη στο Μπέλφαστ κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Το έκανε και απόψε στην Πρίστινα, κόντρα στο Κόσοβο. Επικράτησε 1-0 με σκόρερ ξανά τον Μπακασέτα (36'). Έκανε το «δύο στα δύο», έφτασε τους 6 βαθμούς. Και πλέον, έχει την ευκαιρία στα δύο ματς που ακολουθούν στο Βόλο, με Κύπρο και Κόσοβο, να τελειώσει οριστικά με την πρωτιά στον όμιλο.

Η «φωτοβολίδα» του Μπακασέτα!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά και στο 5' απείλησαν την εστία του Βλαχοδήμου. Ωστόσο, στο σουτ που επιχείρησε ο Ζένελι, ο τερματοφύλακας της Εθνικής έδιωξε σε κόρνερ. Το ματς στη συνέχεια ήταν ισορροπημένο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε την κλασική ευκαιρία για να απειλήσει. Αλλά η Ελλάδα του Πογέτ είναι κυνική. Είναι ομάδα που θα έχει λίγες φάσεις, αλλά θα τις αξιοποιεί και θα σκοράρει.

Έτσι έγινε και στη φάση του 36'. Ο Τσιμίκας τροφοδότησε τον Μάνταλο που πρόλαβε και έστρωσε στον Μπακασέτα. Αυτή τη φορά ήταν εκτός περιοχής, αλλά έκανε ότι και στο ματς με την Βόρεια Ιρλανδία. Δυνατό σουτ, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Μούριτς και 0-1! Με τον τρόπο αυτή η «γαλανόλευκη» πήρε το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 1-0 υπέρ της.

Ελληνική κυριαρχία

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 48' ο Γιακουμάκης, μετά τη σέντρα του Λημνιού, δεν βρήκε καλά την μπάλα. Στο 53' και στη σέντρα-σουτ του Μασούρα από τα αριστερά, η μπάλα τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Μούριτς! Η Εθνική το έψαχνε το δεύτερο γκολ. Έφτασε μια.. ανάσα στο 63'. Ο Λημνιός συνεργάστηκε με τον Μπάλντοκ, ο δεξιός μπακ της «γαλανόλευκης» κινήθηκε στην περιοχή, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ! Στο 72' ο Λημνιός πήρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Αλίτι, για αντικανονικό μαρκάρισμα. Αποβολή για τον παίκτη του Κοσόβου, που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης.

Παρότι υπήρχε αριθμητικό μειονέκτημα για το Κόσοβο, οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 83' με την κεφαλιά του Ραχμάνι, αλλά ο Βλαχοδήμος του είπε… όχι. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παυλίδης «τσίμπησε» την μπάλα, με τον Μούριτς να την διώχνει με χέρι εκτός περιοχής. Απευθείας κόκκινη κάρτα και αποβολή για τον τερματοφύλακα του Κοσόβου. Κάτι που δεν άλλαξε ως το τέλος, με την Ελλάδα να κάνει το «δύο στα δύο».

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Λ. Καστράτι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Λοσάι (75' Μπερίσα), Φαζλίζι (76' Ντρέσεβιτς), Σεγκρόβα (90'+3 Ουϊκάνι), Ζένελι (57' Κολόλι), Ρασίτσα (57' Μπίτικι), Μουρίτσι.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (57' Σιώπης), Μάνταλος (86' Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας (78' Δουβίκας), Γιακουμάκης (57' Παυλίδης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr