Ποδόσφαιρο

Μεγάλο διπλό η Νορβηγία, άνετα η Σερβία την Σλοβενία (vids)

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022 - 23:58

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ερλινγκ Χάαλαντ που σκόραρε δις, η Νορβηγία πέρασε από την Σουηδία (1-2) κατακτώντας δεύτερο διαδοχικό διπλό (μετά το 0-1 επί της Σερβίας) για την Β’ κατηγορία του Nations League. Και τα δύο γκολ πέτυχε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, όπως είχε κάνει και στο πρώτο ματς!

Μεγάλο διπλό η Νορβηγία, άνετα η Σερβία την Σλοβενία (vids)

ΣΕΡΒΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ 4-1

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής στον ασπρόμαυρο «εμφύλιο» του Βελιγραδίου, αφού η Σερβία επικράτησε της Σλοβενίας του Κούρτιτς με 4-1. Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Γιόβιτς στο τρίτο γκολ των Σέρβων.

Η Σερβία άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό με τον Μίτροβιτς, για να ισοφαρίσουν προσωρινά οι Σλοβένοι με τον Στογιάνοβιτς (30'). Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο, οι Σέρβοι ήταν καταιγιστικοί και έφτασαν στην άνετη επικράτηση, με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 56' να γράφει το 2-1, ενώ στο 85' από την απίθανη ασίστ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο Γιόβιτς με όλη του την άνεση έγραψε το 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ράντονιτς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΣΟΥΗΔΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ 1-2

Η Νορβηγία πήρε κεφάλι στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χάαλαντ (20’). Μετά την χαμένη ευκαιρία του Κουλουσέφσκι στο 66’, στο 69’ ο Σόρλοτ έβγαλε στον Χάαλαντ και αυτός έκανε το 0-2 φτάνοντας τα 18 γκολ σε 19 διεθνείς συμμετοχές! Οι Νορβηγοί έχασαν ευκαιρίες με τον Θόρστβεντ για τρίτο γκολ και στο 92’ο Κουλουσέφσκι συνδυάστηκε με τον Ελάνγκα και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το 1-2. Στο 93΄, ο Σβάμπεργκ έχασε ευκαιρία για το 2-2.

Βαθμολογία
1. Νορβηγία 6 (3-1)
2. Σερβία 3 (4-2)
3. Σουηδία 3 (3-2)
4. Σλοβενία 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (9/6)
Νορβηγία - Σλοβενία
Σουηδία - Σερβία

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ 2-5

Σε ματς για το group4 του League C, η Γεωργία έριξε εντυπωσιακή πεντάρα στην Βουλγαρία (2-5) και έκανε το 2x2. Νταβιτασβίλι, Χριστόβ αυτ., Ζιβζιβάτζε, Κβαρατσκέλια, Καζαϊσβίλι πέτυχαν τα γκολ των Γεωργιανών, μείωσαν δύο φορές οι Βαλκάνιοι με Ιλιεβ και Στεφάνοβ.

Μάλιστα η Γεωργία του Γουιλί Σανιόλ έχασε και πέναλτι στο 94'! Ετσι έφτασε τις έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (και μία ισοπαλία), ενώ οι Βούλγαροι έχουν τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία έξι ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr