Ποδόσφαιρο

Ο Μανέ έσωσε την Σενεγάλη - Η δράση στην Αφρική [vids]

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022 - 00:52

Με πέναλτι στο 90'+8 χάρισε τη νίκη 1-0 κόντρα στην Ρουάντα. Τρίποντο για το Πράσινο Ακρωτήρι.

Ο Μανέ έσωσε την Σενεγάλη - Η δράση στην Αφρική [vids]

Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμα φορά, σε ματς της Σενεγάλης. Έτσι εξελίχθηκε και το αποψινό κόντρα στη Ρουάντα. Χωρίς σκορ το ματς ως τις καθυστερήσεις. Τότε οι Σενεγαλέζοι κέρδισαν πέναλτι. Στο 90'+8. Ο Μανέ έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα».

Μια ακόμα φορά που αποδείχθηκε ψύχραιμος. Εκτέλεσε εύστοχα την «εσχάτη των ποινών» και οδήγησε την πρωταθλήτρια Αφρικής σε ένα πολύτιμο «διπλό», σε μια πολύ σημαντική νίκη. Καθώς, όπως εξελίσσονταν το ματς, δεν ήθελε και πολύ να γίνει η γκέλα!

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο

Το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν καλύτερο από το Τόγκο. Το πιστοποίησε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στο Μίντελο. Επικράτησε τελικά 2-0, σκοράροντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο 10' ο Ταβάρες άνοιξε το σκορ, με τον Ροντρίγκες του Ολυμπιακού να μπαίνει στο ματς στο 63'. Ο σκόρερ του 1-0 έδωσε την ασίστ στον Μοντέιρο, στο 90'+4, για το τελικό 2-0.

Νίκη με ανατροπή

Τρίποντο και για την Ζάμπια. Νίκησε 2-1 της Κομόρες, με ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπεν του Ερυθρού Αστέρα στο 13'. Τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, του Πανιωνίου, του Λεβαδειακού και της Βέροιας. Αλλά η Ζάμπια αντέδρασε. Στο 45'+2 ο Εμγουέπου ισοφάρισε και στο 88' ο Κάνγκουα, διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Όλα έγιναν στο τελευταίο μισάωρο

Νίκη και για την Μπουρίνα Φάσο, στο εκτός έδρας ματς με την Εσουατίνι (σ.σ.: ή Σουαζιλάνδη όπως την ξέραμε παλιά). Νίκη 3-1 με τα γκολ να μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο, στο τελευταίο ημίωρο. Η Εσουατίνι άνοιξε το σκορ με τον Εντζινίσα (64'), αλλά στο 69' ο Ουατάρα πέτυχε το 1-1. Δεύτερο δικό του γκολ στο 75' για το 1-2. Αποβολή του Εμκόντα των γηπεδούχων στο 84', για να έρθει ένα λεπτό μετά (85') ο Αζίζ και να διαμορφώσει το τελικό 1-3.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr