Ποδόσφαιρο

Β’ Ολλανδίας: Προτάσεις για 30λεπτα ημίχρονα και πεντάλεπτες αποβολές!

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022 - 11:01

Ρηξικέλευθες αλλαγές που μεταβάλλουν το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζουμε πρότεινε ο διευθυντής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ολλανδικής ομοσπονδίας.

Β’ Ολλανδίας: Προτάσεις για 30λεπτα ημίχρονα και πεντάλεπτες αποβολές!

Οι αλλαγές είναι συνυφασμένες με την γενικότερη ολλανδική κουλτούρα και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να λείπει στο πλαίσιο των μεταβολών. Όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας, ο διευθυντής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας, Γιαν ντιρκ φαν ντερ Ζι κατέθεσε μια σειρά προτάσεων ώστε να γίνει το άθλημα πιο «γρήγορο, αθλητικό, δίκαιο και ελκυστικό» και να περιοριστεί πρωτίστως ο χρόνος των καθυστερήσεων.

Οι Ολλανδοί σχεδιάζουν αρκετές αλλαγές και επιθυμούν να τις θέσουν σε πιλοτική εφαρμογή στην μεθεπόμενη σεζόν (2023-24) στην Β΄ Κατηγορία. Οι νέοι κανονισμοί θα πρέπει βέβαια να γίνουν δεκτοί από την εκτελεστική επιτροπή του συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οι φαν ντερ Ζι προτείνει:

- Την εκτέλεση πλαγίου άουτ με το πόδι
- Την εκτέλεση στατικής φάσης με ντρίμπλα
- Απεριόριστο αριθμό αλλαγών
- Πεντάλεπτη αποβολή σε περίπτωση κίτρινης κάρτας
- Δύο ημίχρονα των 30 λεπτών

Οι προτάσεις δεν έχουν βέβαια επικυρωθεί και ο φαν ντερ Ζι αναγνωρίζει το δύσκολο του εγχειρήματος. «Γνωρίζουμε εμείς οι ρομαντικοί πως η FIFA και η UEFA βάζουν τα… πόδια τους στην αμμο όταν πρέπει να προβούν σε αλλαγές. Για αυτό πρέπει να το δοκιμάσουμε πιλοτικά στην Β Κατηγορία».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr