Ποδόσφαιρο

FIFA: Ξεκίνησε η δίκη των Πλατινί και Μπλάτερ

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022 - 14:30

Την πόρτα του δικαστηρίου πέρασαν οι πρώην πρόεδροι της UEFA και της  FIFA που κατηγορούνται για απάτη, διαφθορά και υπεξαίρεση!

 

FIFA: Ξεκίνησε η δίκη των Πλατινί και Μπλάτερ

Η πολυσυζητημένη δίκη των δύο άλλοτε πανίσχυρων ανδρών του παγκοσμίου ποδοσφαιρικού στερεώματος ξεκίνησε την Τετάρτη (8/6) στη Μπελιντσόνα (Ελβετία). Οι δύο τους κατηγορούνται για παράνομη συναλλαγή που έλαβε χώρα το 2011 και κινδυνεύουν με ποινή πέντε ετών για απάτη, ανέντιμη διοίκηση, παραβίαση εμπιστοσύνης και πλαστογραφία. Η ετυμηγορία του Ομοσπονδιακού Ποινικού Δικαστηρίου αναμένεται στις 22 Ιουνίου.

Ο άλλοτε πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί έλαβε πληρωμή 1,8 εκατ. ευρώ από την FIFA που βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αρχών που εξετάζουν τις συναλλαγές ανάμεσα τους και από προηγούμενα χρόνια. «Γνωρίζω πως δεν έχω πραγματοποιήσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη» τόνισε ο 86χρονος Ελβετός, ενώ και ο Πλατινί δήλωσε αισιόδοξος έξω από το δικαστήριο. «Θα αποδείξουμε πως έπραξα με απόλυτη τιμιότητα».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr