Ποδόσφαιρο

Σαρωτικό Βέλγιο, 6-1 την Πολωνία! (vid)

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022 - 23:46

Λίγες ημέρες μετά τη βαριά ήττα στο ντέρμπι των Κάτω χωρών με την Ολλανδία, το Βέλγιο ήταν .. φωτιά και λάβρα απέναντι στην παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. 2/2 για τους “οράνιε”, που πέρασαν στο 94’ από την Ουαλία (1-2)..

Σαρωτικό Βέλγιο, 6-1 την Πολωνία! (vid)

Στην Πολωνία ξέσπασαν οι Βέλγοι για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου στην Α’ Κατηγορία του Nations League. Στο "Κινγκ Μποντουέν” οι Βέλγοι είχαν δοκάρι με τον Μπατσουαγί στα πρώτα λεπτά και η Πολωνία προηγήθηκε στο 28' με τον Λεβαντόβσκι (το 22ο γκολ του επιθετικού της Μπάγερν στο 2022), κάτι που εξαγρίωσε τους κόκκινους διαβόλους. Ο Αξελ Βίτσελ ισοφάρισε (42') και το γήπεδο.. έγειρε στην επανάληψη. Ο Κέβιν ντε Μπρόινε το 2-1 στο 59' για να ακολουθήσουν δύο γκολ του Λεάντρο Τροσάρ (73, 80) και από ένα των Λεάντερ Ντεντόνκερ (83'), Λόις Οπέντα (93').

ΟΥΑΛΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1-2

Με την ψυχή στο στόμα η Ολλανδία πέρασε από το Κάρντιφ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 50' με τον Κόπμαϊνερς να σκοράρει το παρθενικό του γκολ με το εθνόσημο. Οι Ουαλοί, που πριν λίγες ημέρες επικρατώντας 1-0 της Ουκρανίας πανηγύρισαν σπουδαία πρόκριση στο Μουντιάλ, ισοφάρισαν στο 92' με κεφαλιά του Νόρινγκτον Ντέιβις κι όμως οι "οράνιε" μπόρεσαν να αποδράσουν με τον Βόουτ Βέχορστ να διαμορφώνει το τελικό 1-2 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Βαθμολογία

1.Ολλανδία 6 (6-2)
2.Βέλγιο 3 (7-5)
3.Πολωνία 3 (3-7)
4.Ουαλία 0 (2-4)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική
Σάββατο (11/6)
Ολλανδία-Πολωνία
Ουαλία-Βέλγιο

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr