Ποδόσφαιρο

Το Εκουαδόρ θα είναι κανονικά στο Κατάρ

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 - 20:41

Η FIFA απέρριψε την καταγγελία της Χιλής για το θέμα με τη συμμετοχή του Μπάιρον Καστίγιο στα προκριματικά.

Το Εκουαδόρ θα είναι κανονικά στο Κατάρ

Στα γήπεδα του Κατάρ θα βρεθεί τελικά η εθνική ομάδα του Εκουαδόρ. Η καταγγελία που έκανε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Χιλής στη FIFA με θέμα τον Μπάιρον Καστίγιο απορρίφθηκε. Οι Χιλιανοί είχαν καταγγείλει πώς ο Καστίγιο είναι Κολομβιανός ή πιο σωστά πώς είχε πλαστό διαβατήριο στο Εκουαδόρ. Επίσης, ότι είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος (σ.σ.: 26 και όχι 23 ετών) από την ηλικία που αναγράφεται στην ταυτότητά του.

Η απόφαση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA εξέτασε όλα τα στοιχεία που της προσκόμισαν αρκετές ποδοσφαιριστές ομοσπονδίες. Δεν ήταν μόνο η Χιλή, αλλά και το Περού. Οι Περουβιανοί θα παίξουν μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ, τη Δευτέρα με αντίπαλο την Αυστραλία. Αν η Παγκόσμια Συνομοσπονδία επέβαλλε ποινή αποκλεισμού στο Εκουαδόρ, τότε θα έπαιρναν εκείνοι απευθείας το εισιτήριο, με τη Χιλή να αγωνίζεται στο μπαράζ (διότι θα έπαιρνε τους βαθμούς από τα ματς με το Εκουαδόρ).

Οι επόμενες κινήσεις…

Η ετυμηγορία της FIFA, πάντως, ήταν πώς τίποτα από αυτά δεν αποδείχθηκε. Έτσι, και με τη… βούλα, το Εκουαδόρ θα δώσει το «παρών» στα γήπεδα του Κατάρ. Πάντως, η πλευρά της Χιλής έχει δικαίωμα έφεσης. Σε περίπτωση που ξανά η απόφαση είναι θετική για το Εκουαδόρ, υπάρχει σε ύστατο βαθμό η δυνατότητα της προσφυγής και στο CAS.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr