Ποδόσφαιρο

Nations League: Νέα απώλεια της Γαλλίας-Θρίαμβος Κροατίας στην Κοπεγχάγη (vids)

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 - 23:50

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν πέρασε ούτε από την Αυστρία (1-1), μένοντας τρίτη αγωνιστική χωρίς νίκη! Πρώτο τρίποντο για τους Κροάτες στη Δανία (0-1) δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας.

Nations League: Νέα απώλεια της Γαλλίας-Θρίαμβος Κροατίας στην Κοπεγχάγη (vids)

Με γκολ του Κιλιάν Μπαπέ απέφυγε τα χειρότερα η Γαλλία, που ωστόσο αδικείται καθώς έχασε πολλές ευκαιρίες απέναντι στους Αυστριακούς. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ήταν σαφώς ανώτερη αναζητώντας την πρώτη της νίκη, όμως ο γκολκίπερ των Αυστριακών Πεντζ έκανε δύο σωτήριες επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Καρίμ Μπενζεμά. Και μάλιστα στο 37' έγινε το 1-0 μέσα από πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων, ο Αρναούτοβιτς βρήκε τον Λάιμερ εκείνος έκανε γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Βάιμαν νίκησε τον Λορίς (1-0).

Οι τρικολόρ πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση, έχοντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με Μπενζεμά (51'), Παβάρ (55') και Κομάν (56'). Στο 63' πέρασε στο ματς ο Κιλιάν Εμπαπέ και μετά από 20 λεπτά έσωσε από νέο σοκ την παγκόσμια πρωταθλήτρια, με άπιαστο αριστερό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων. Στο 87' η Γαλλία έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή αλλά το σουτ του Εμπαπέ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πετζ έκανε νέα σωτήρια επέμβαση κρατώντας τον βαθμό για τους Αυστριακούς.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Πεντζ, Τράουνερ, Αλάμπα (69' Ντάνσο), Βέμπερ, Λάινερ (54' Λαζάρο), Λάιμερ, Σλάγκερ, Σάιβαλντ, Βάινμαν (64' Γκρέγκοριτς), Σάμπιτζερ, Αρναούτοβιτς (64' Ονισίβο)

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Παβάρ, Σαλιμπά, Κονατέ, Ερναντέζ, Καμαρά, Τσουαμενί (63' Γκεντουζί), Ντιαμπί, Γκριεζμάν (63' Εμπαπέ), Κομάν (79' Ενκουνκού), Μπενζεμά

ΔΑΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ 0-1

Ο Πάσαλιτς χάρισε στην Κροατία μεγάλο τρίποντο μέσα στην έδρα της Δανίας. Το πρώτο μέρος στο "Πάρκεν" δεν είχε μεγάλες φάσεις. Οι Δανοι απείλησαν στο 21' με προσπάθεια του Χόιμπιεργκ, άουτ ενώ στο 40 ο Κορνέλιους δοκίμασε από τα 25 μέτρα σουτ με το αριστερό όμως ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε.

Στο 69΄ από την σέντρα του Μπρόζοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Κράμαριτς έκανε την πρώτη κεφαλιά και ο Πάσαλιτς εξ επαφής πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των Βαλκάνιων. Η Δανία βγήκε μπροστά και πίεσε με τον Μπρέθγουεϊτ να πλασάρει ελάχιστα άουτ στο 82’. Το γκολ του Βιντ σκόραρε στο 87’ ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μπρόζοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Κροατία.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Βας (61' Ράσμους Κρίστενσεν), Άντερσεν, Αντρέας Κρίστενσεν, Μάλε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Όλσεν (83' Πόουλσεν), Κορνέλιους (61' Βιντ), Ντάμσγκααρντ (62' Μπρέθγουεϊτ)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο (46' Στάνισιτς), Έρλιτς, Σούταλο, Γιουράνοβιτς, Γιάκιτς (46' Κόβατσιτς), Μπρόζοβιτς, Ιβάνουσετς (46' Μόντριτς), Πάσαλιτς, Όρσιτς (58' Βλάσιτς), Κράμαριτς (77' Μπούντιμιρ)

Βαθμολογία
1. Δανία 6 (4-3)
2. Αυστρία 4 (5-3)
3. Κροατία 4 (2-4)
4. Γαλλία 2 (3-4)

Επόμενη αγωνιστική (13/6):
Γαλλία-Κροατία
Δανία-Αυστρία

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr