Ποδόσφαιρο

Ασταμάτητη η Ελλάδα - «Καθάρισε» το Κόσοβο και ανέβηκε στη Β' κατηγορία [vid]

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 23:44

Η Εθνική του Πογέτ έκανε το «4 στα 4» αλλά αυτό το τρίποντο με το Κόσοβο είχε τεράστια αξία. Νίκη 2-0 με Γιακουμάκη (71') και Μάνταλο (90'+9) και άνοδος στη 2η κατηγορία του Nations League

Ασταμάτητη η Ελλάδα - «Καθάρισε» το Κόσοβο και ανέβηκε στη Β' κατηγορία [vid]

Η εθνική ομάδα του Πογέτ είναι κυνική. Αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Το ίδιο ήταν η Ελλάδα με τον Ρεχάγκελ και τον Σάντος στον πάγκο της. Η Ελλαδάρα νίκησε ξανά, αυτή τη φορά 2-0 το Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου. Με τις «χρυσές» αλλαγές του Μάνταλου και του Γιακουμάκη.

Σέντρα του πρώτου και κεφαλιά του δεύτερου στο 71' για το 1-0. Κεφαλιά του δεύτερου, ο πρώτος «τσίμπησε» την μπάλα και πλάσαρε στην κενή εστία (90'+9) για να «κλειδώσει» τη νίκη. Μια νίκη τεράστιας σημασίας. Διότι με αυτή η Εθνική έκανε το «4 στα 4» στον όμιλο και πήρε το εισιτήριο ανόδου στη Β' κατηγορία. Κάτι που σηματοδοτεί και τη δεύτερη ευκαιρία, μέσω των Play Offs, για ένα εισιτήριο στο EURO 2024.

Καλύτερη αλλά χωρίς γκολ...

Το ματς είχε καλό τέμπο, με την Ελλάδα να έχει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση. Στο 17' απείλησε για πρώτη φορά με τον Μπακασέτα, αλλά ο Μούριτς επενέβη και έδιωξε σε κόρνερ. Το σουτ του Σιώπη στο 21', εκτός περιοχής, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Μια ακόμα ευκαιρία, με πρωταγωνιστή τον Μπακασέτα στο 28', με την μπάλα να περνά οριακά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του γκολκίπερ του Κοσόβου. Στο 37' ο Μαυροπάνος δεν έπιασε καλό σουτ από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 41' ο Μασούρας βρήκε τον Μπακασέτα, αλλά ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στο Nations League δεν σημάδεψε σωστά.

Όταν έπρεπε «χτύπησε»…

Ο Πογέτ με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου έριξε στο ματς τον Μάνταλο, αντί του Χατζηγιοβάννη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε να δώσει χώρο στο Κόσοβο που πήρε μέτρα. Παρόλα αυτά οι Κοσοβάροι δεν έκαναν φάσεις, ούτε απείλησαν την εστία του Βλαχοδήμου. Ο Πογέτ έβαλε και τον Γιακουμάκη στο ματς. Οι δύο αλλαγές του ομοσπονδιακού τεχνικού συνεργάστηκαν ιδανικά. Στο 71' ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γιακουμάκης με κεφαλιά νίκησε τον Μούριτς για το 1-0.

Ο Ζιρές έριξε στο ματς Ζενέλι και Σαχίτι για ενισχύσει επιθετικά την ομάδα του. Η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 90'+7 καθώς στο σουτ του Λουσάι, η μπάλα κόντρα στον Μουρίκι και πέρασε εκτός τελικής γραμμής. Στην επόμενη φάση το Κόσοβο κέρδισε φάουλ στο χώρο του κέντρου. Με τον γκολκίπερ Μούριτς να προωθείται. Η ελληνική άμυνα απομάκρυνε την μπάλα. Στην αντεπίθεση ο Γιακουμάκης πρόλαβε και πήρε την κεφαλιά. Ο Μάνταλος πρόλαβε τον Σαχίτι, «τσίμπησε» την μπάλα και πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-0.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (77' Κουρμπέλης), Μπακασέτας (85' Γιαννούλης), Χατζηγιοβάνης (46' Μάνταλος), Μασούρας (85' Αλεξανδρόπουλος), Παυλίδης (58' Γιακουμάκης).

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Αλίτι, Κριεζίου, Ραχμάνι, Ντομγκιόνι, Ρουντχάνι (46' Λοσάι), Μπερίσα, Μπιτίκι (77' Ζενέλι), Ρασίτσα (90' Σαΐτι), Μουσλίγια (58' Ιντρίζι), Μουρίκι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr