Ποδόσφαιρο

Κορυφή η Ισπανία (2-0 την Τσεχία), η Ελβετία νίκησε 1-0 την Πορτογαλία (vids)

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 23:54

Στην κορυφή του β' ομίλου της Α' κατηγορίας στο Nations League ανέβηκε η Ισπανία νικώντας τους Τσέχους, σημαντική επιτυχία των Ελβετών του Τσούμπερ επί των Πορτογάλων.

Κορυφή η Ισπανία (2-0 την Τσεχία), η Ελβετία νίκησε 1-0 την Πορτογαλία (vids)

Στο "Ροσαλέδα" της Μάλαγα, η "φούρια ρόχα" επιβλήθηκε 2-0 της Τσεχίας και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μάρκος Ασένσιο είχε πολύ καλή απόδοση και στο 24’ έβγαλε την ασίστ για τον Κάρλος Σολέρ που έγραψε το 1-0. Η Τσεχία είχε κάπως παθητικό ρόλο (στον πάγκο έμεινε ο Βατσλίκ, βασικός ήταν ο Μπράμπετς), κυρίως στην επανάληψη με τους Ισπανούς να κυριαρχούν απόλυτα βρίσκοντας και δεύτερο γκολ με τον Πάμπλο Σαράμπια, ο οποίος ολοκλήρωσε μια εξαιρετική αντεπίθεση στο 75'.

Γκολ με το.. καλημέρα

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ελβετία μπήκε στο ματς με γκολ από τα... αποδυτήρια, καθώς ο Σεφέροβιτς άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στα 56 δευτερόλεπτα! Ο Στέφαν Τσούμπερ της ΑΕΚ πέρασε στο ματς στο 65’ αντί του Εμπολό. Οι Ιβηρες αντέδρασαν και είχαν σημαντικές ευκαιρίες στην επανάληψη για να φτάσουν στην ισοφάριση όμως δεν τα κατάφεραν, κάπως έτσι η Ελβετία πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο Nations League.

Ο Φερνάντο Σάντος είχε δώσει πρόωρη άδεια σε Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζοάο Μουτίνιο και η Πορτογαλία το πλήρωσε. Ιδιαίτερο ήταν το παιχνίδι για τον 20χρονο στόπερ Λεωνίδα Στεργίου που έκανε ντεμπούτο με την Ελβετία, μπαίνοντας στο 77'! Ο Στεργίου, που αγωνίζεται στην Σεν Γκάλεν, έχει γεννηθεί στην Ελβετία έχοντας Ελληνα πατέρα και Σέρβα μητέρα.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του Group 2 της League A

Ελβετία-Πορτογαλία 1-0
(1' Σεφέροβιτς)

Ισπανία-Τσεχία 2-0
(24' Σολέρ, 75' Σαράμπια)

H βαθμολογία
1. Ισπανία 8
2. Πορτογαλία 7
3. Τσεχία 4
4. Ελβετία 3

Η επόμενη (5η) αγωνιστική
Ισπανία-Ελβετία (24/9, 21:45)
Τσεχία-Πορτογαλία (24/9, 21:45)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr