Ποδόσφαιρο

Εθνική Ελλάδος: Τι κερδίζει με την πρώτη θέση του ομίλου στο Nations League

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 - 11:46

Toυ Άγγελου Γεώργα

Η Εθνική μας εξασφάλισε την νίκη και την πρώτη θέση εχθές επί του Κοσόβου, και έτσι συνέχισε ακάθεκτη στο Nations League. 

Εθνική Ελλάδος: Τι κερδίζει με την πρώτη θέση του ομίλου στο Nations League

Η εθνική μας ομάδα έκανε το 4/4 στον όμιλο της Λιγκ Γ, και η εποχή Πογέτ έχει ξεκινήσει με τον ιδανικότερο τρόπο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το αυτονόητο, κέρδισε ακόμη έναν υποδεέστερο αντίπαλο και συνέχισε να χτίζει τις γερές βάσεις που χρειάζεται αυτό το νέο εγχείρημα.

Η εικόνα της εθνικής

Φυσικά αυτονόητο μοιάζει με την εικόνα αυτή που έχει η τωρινή ομάδα του Πογέτ, και όχι τα προηγούμενα χρόνια όπου είμασταν στα χαμένα. Αδυνατούσαμε να κερδίσουμε ομάδες του ίδιου βεληνεκές, αλλά και ακόμα χαμηλότερου. Η Ελλάδα μοιάζει πλέον να είναι στο επίπεδο που πρέπει. Δείχνει σοβαρότητα, εργατικότητα, διάθεση και οργανωμένη, Ναι, αυτή η ομάδα έχει πλέον πλάνο και σκοπό. Έχει έναν σωστό καθοδηγητή στην άκρη του πάγκου, και οι παίκτες ακούνε κάθε εντολή του. Δείχνει την ποιότητα που διαθέτει στο χορτάρι και καθαρίζει πλέον αντιπάλους που παλαιότερα έμοιαζαν ανυπέρβλητα εμπόδια.

Τέσσερις συνεχόμενες νίκες μετά από καιρό

Αυτή για την Ελλάδα ήταν η τέταρτη σερί νίκη. Τελευταία φορά που η «γαλανόλευκη» είχε πετύχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε επίσημα παιχνίδια ήταν πριν από εννιά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, όταν η Ελλάδα είχε φτάσει σε πέντε σερί νίκες επί Λιχτενστάιν (0-1), Λετονίας (1-0), Σλοβακίας (1-0), πάλι Λιχτενστάιν (2-0) και Ρουμανίας (3-1).

Από τότε, η Ελλάδα δεν είχε φτάσει ποτέ ξανά σε τέσσερις σερί νίκες, μόνο σε επίσημα παιχνίδι, παρά μια φορά πριν από έξι χρόνια όταν κέρδισε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, εκ των οποίων, τα δύο ήταν φιλικά.

Τι σημαίνουν πρακτικά αυτές οι νίκες

Η εθνική μας όμως με αυτήν την πρωτιά εξασφάλισε κάποια σημαντικά πράγματα για την πορεία της τα οποία είναι τα εξής:

  • H πρώτη θέση στον όμιλο: Φυσικά η πρώτη θέση εξασφαλίζει την άνοδό μας στην Λιγκ Β, όπου αλλάζει το στάτους μας και φυσικά οι αντίπαλοι που θα αντιμετωπίσουμε. Θα ξεκολλήσουμε επιτέλους από έναν όχλο όπως οι ομάδες που αντιμετωπίζαμε. Βάση ποιότητα δεν μας αρμόζει η Λιγκ Γ και θα δοκιμαστούμε με επιπλέον ομάδες που σίγουρα θα μας θέσουν σε μεγαλύτερη ετοιμότητα για τα πιο σημαντικά παιχνίδια. Αυτός εξάλλου ήταν και ο πρώτος στόχος της νέας εθνικής του Πογέτ.
  • Η παρουσία μας στο Nations League 2024-2025: Αυτό το Nations League συνδέεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό το 2026, και θα παίξει ρόλο στα προκριματικά.
  • Το FIFA Ranking: οι νίκες αυτές έχουν σημασία και για το FIFA Ranking ενόψει και της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024 της Γερμανίας.
  • To Euro 2024: Aν η εθνική μας δεν πάρει την απευθείας πρόκριση (περνούν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο), τότε μπορεί να προκριθεί μέσω ενός διαφορετικού μονοπατιού. Δηλαδή, η Εθνική έχει εξασφαλίσει μία θέση στα μπαράζ. Στα μπαράζ θα παίξει με ομάδες της League C ή και της League D που δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μέσω των προκριματικών. Θα χρειαστεί να νικήσει δύο παιχνίδια, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό, ώστε να βρεθεί στη Γερμανία.

Πολύ σημαντικά τα οφέλη λοιπόν αυτής της εθνικής, η οποία αρχίζει να αρέσει, γίνεται ουσιαστική και βγάζει γούστα. Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι ανάλογη και να μην επαναπαυτούν στη παρούσα επιτυχία. ( Βέβαια θα ήθελα να προσθέσω πως αυτή η εθνική είναι και προϊόν Φαν Σιπ, ο οποίος έβαλε το λιθαράκι του και έθεσε κάποιες βάσεις που σίγουρα εμείς δεν τις κατανοούμε. Σημαντική η όποια συνεισφορά του και φυσικά πανάξιος συνεχιστής ο Πογέτ.)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr