Ποδόσφαιρο

Στο Μουντιάλ του Κατάρ η Αυστραλία, νίκησε στα πέναλτι το Περού (vid)

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 00:42

Τα «καγκουρό» επικράτησαν 5-4 στα πέναλτι στο μπαράζ που έγινε στο ουδέτερο γήπεδο της πόλης Αλ Ραγιάν του Κατάρ

Στο Μουντιάλ του Κατάρ η Αυστραλία, νίκησε στα πέναλτι το Περού (vid)

Η Αυστραλία πήρε τελικά το εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ που θα διεξαχθεί το χειμώνα. Τα... καγκουρό ήταν πιο τυχερά στην διαδικασία των πέναλτι για να πάρουν τη νίκη με 5-4. Την ίδια στιγμή που η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν χωρίς σκορ.

Το ματς έγινε σε νεόκτιστο γήπεδο της πόλης Αλ Ραγιάν του Κατάρ όπου θα φιλοξενηθούν και αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για 5η σερί φορά και έκτη συνολικά στην ιστορία της η Αυστραλία προκρίνεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αφήνοντας εκτός τους Λατινοαμερικάνους. Τα «καγκουρό», δε, μπαίνουν αυτομάτως στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ με Γαλλία, Δανία και Τυνησία.

Η Αυστραλία ήταν αυτή που έλεγξε το ματς στο πρώτο ημίχρονο έχοντας τέσσερις ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 2ο ημίχρονο το Περού πήρε μέτρα στο γήπεδο. Στο 69' έχασε κλασική ευκαιρία με τον Κουέβα.

Μετά από εκεί το ματς άνοιξε και οι δύο ομάδες πήγαιναν την μπάλα πάνω - κάτω για να βρουν γκολ. Δεν τα κατάφεραν ωστόσο κι έτσι πήγαν στην παράταση. Κι εκεί δεν άλλαξε κάτι για να πάνε και στα πέναλτι.

Με την Αυστραλία να επικρατεί με 5-4.

Βέβαια η Αυστραλία δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο αφού ο Μπόιλ αστόχησε στο πρώτο. Ακολούθησαν σερί εύστοχες εκτελέσεις από τις δύο ομάδες.

Με τον Αντβίνκουλα να χάνει το τρίτο κατά σειρά για το Περού και το σκορ να μένει στο 2-2. Στη συβ

Ακολούθησαν από δύο σερί εύστοχα πέναλτι για κάθε ομάδα. Κι έτσι η διαδικασία πήγε στον ξαφνικό θάνατο. Ο Μάμπιλ σκόραρε το έκτο για το 5-4. Ο Βαλέρα αστόχησε στο τελευταίο με τον κίπερ Ρέντμεϊν να αποκρούει.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν (120' Ρέντμεϊν), Μπέχιχ (120' Γκούντγουιν), Ρόουλς, Ράιτ, Άτκινσον (90' Κάρατσιτς), Μούι, Λέκι (87' ΜακΛάρεν), Ιρβάιν, Χρούστιτς, Μπόιλ, Ντιούκ (69' Μαμπίλι)

ΠΕΡΟΥ: Γκαλίζ, Αντβινκούτα, Ζαμπράνο, Κάλενς, Τράουκο, Τάπια, Καρίγιο (65' Φλόρες), Πένια (80' Ακίνιο), Γκονζάλες, Κουέβα (116' Βαλέρα), Λαμπάντουλα

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr