Ποδόσφαιρο

Παρέλαση της Ουγγαρίας στο “Μολινό", 0-4 την Αγγλία! (vids)

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 23:40

Απίθανα πράγματα στο Nations League, με τους Μαγυάρους να διαλύουν την Αγγλία μέσα στο σπίτι της με το ασύλληπτο 0-4 ενώ η Γερμανία συνέτριψε με 5-2 την Ιταλία!

Παρέλαση της Ουγγαρίας στο “Μολινό

Απίθανα πράγματα στο Nations League, με τους Μαγυάρους να διαλύουν την Αγγλία μέσα στο σπίτι της με το ασύλληπτο 0-4!

Την μεγαλύτερη έκπληξη της Λίγκας Εθνών έκανε η Ουγγαρία, ταπεινώνοντας την Αγγλία μέσα στο νησί με πρωταγωνιστή Ρόλαντ Σζάλαϊ που πέτυχε δύο γκολ. Οι νικητές σκαρφάλωσαν στην κορυφή του ομίλου ενώ τα "τρία λιοντάρια" έπεσαν στην τελευταία. Ο Σζαλάι σκόραρε στο 16' και στο 70' με τις μοναδικές τελικές των φιλοξενουμένων, ούτε όμως οι Αγγλοι είχαν τελικές παρά την μεγάλη κατοχή (70%) δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τα καρέ του Ντίμπους.

O θρίαμβος της Ουγγαρίας πήρε μεγάλες διαστάσεις με το γκολ του Ζολτ Νάγκι στο 80' και του Ντάνιελ Γκάζνταγκ στo 89' ενώ στο 82' αποβλήθηκε ο Τζον Στόουνς. Με αυτόν τον επιβλητικό τρόπο η Ουγγαρία νίκησε μέσα στο νησί για πρώτη φορά μετά το επικό 3-6 του 1953, ενώ είναι η μεγαλύτερη ήττα της Αγγλίας σε όλες τις διοργανώσεις από το 1964 και το 5-1 σε φιλικό με την Βραζιλία.

Φωτιά και λάβρα η Γερμανία!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γερμανία πήρε προβάδισμα με τον Κίμιχ (10), με το 2-0 να έρχεται με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκιντογκάν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα και στην επανάληψη, ο Μίλερ στο 51’ έγραψε το 3-0 ενώ στο 68' οι ατζούρι δέχτηκαν τέταρτο γκολ από τον Βέρνερ. Η ομάδα του Φλικ ήταν ασταμάτητη και ένα λεπτό αργότερα ξανά ο Βέρνερ έκανε το 5-0! Ο Γκνόντο στο 78’ μείωσε και στο 94' ο Μπαστόνι διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Βαθμολογία

1. Ουγγαρία 7 (7-3)
2. Γερμανία 6 (8-5)
3. Ιταλία 5 (5-7)
4. Αγγλία 2 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (23/9):

Ιταλία - Αγγλία
Γερμανία - Ουγγαρία

Ιδρωσε αλλά τα κατάφερε η Ολλανδία

Στον άλλο όμιλο της League A, η Ολλανδία παρότι ισοφαρίστηκε στο 92’ με πέναλτι του Γκάρεθ Μπέιλ.. πρόλαβε να υποτάξει με 3-2 την Ουαλία παραμένοντας στην κορυφή με 10 βαθμούς. Λανγκ (16’) και Γκάκπο (23’) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους «οράνιε», με τον Τζόνσον να μειώνει στο 26’ για τους Βρετανούς. Η Ολλανδία παρά τις ευκαιρίες της στην επανάληψη δεν έβρισκε τρίτο γκολ και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αλλά αμέσως μετά την σέντρα του 2-2 σκόραρε με τον Ντεπάι (3-2).

Πέρασε από την Πολωνία το Βέλγιο

Το Βέλγιο νίκησε 1-0 στην Πολωνία με γκολ του Μπατσουαγί (16’). Οι Πολωνοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μετά το γκολ του επιθετικού της Μπεσίκτας, οι κόκκινοι διάβολοι ήταν ανώτεροι και τους υποχρεώσαν στην εντός έδρας ήττα που τους άφησε στην τρίτη θέση.

Βαθμολογία

1. Ολλανδία 10 (11-6)
2. Βέλγιο 7 (9-6)
3. Πολωνία 4 (5-10)
4. Ουαλία 1 (5-8)

Επόμενη αγωνιστική (22/9)

Βέλγιο-Ουαλία
Πολωνία-Ολλανδία

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr