Ποδόσφαιρο

Nations League: Σε τροχιά ανόδου κατηγορίας Βοσνία, Τουρκία και Λετονία [vids]

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 23:50

Μεγάλη νίκη των Βόσνιων, 3-2 τη Φινλανδία. Οι Τούρκοι δεν είχαν πρόβλημα με τη Λιθουανία, ούτε οι Λετονοί με το Λιχτενστάιν.

Nations League: Σε τροχιά ανόδου κατηγορίας Βοσνία, Τουρκία και Λετονία [vids]

Βοσνία, Ουκρανία και Μαυροβούνιο ήταν οι τρεις κερδισμένοι στα βραδινά ματς της Β' κατηγορίας. Οι μεν Ουκρανοί διατήρησαν την πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ οι Βόσνιοι ανέβηκαν εκεί. Με το Μαυροβούνιο να είναι στο -1 από εκείνους, μετά την 3άρα στο Βουκουρέστι. Στην Γ' κατηγορία, η Τουρκία είναι πολύ κοντά στην άνοδο στην ανώτερη κατηγορία. Τόσο λόγω της νίκης της όσο και εξαιτίας της «γκέλας», βάσει της εικόνας του ματς, που είχε το Λουξεμβούργο. Τέλος, στην Δ' κατηγορία η Λετονία είναι μια… ανάσα από τον προβιβασμό.

Β' κατηγορία

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Φινλανδία 3-2

Εντυπωσιακό ματς στη Ζένιτσα. Ο Πιάνιτς άνοιξε το σκορ με πέναλτι (5'), αλλά οι Φινλανδοί με Πούκι (18') και Κάλμαν (18') έφεραν το ματς… τούμπα πριν το πρώτο 20λεπτο. Στο 29' ο Ντζέκο ισοφάρισε (2-2), για να σκοράρει ξανά στο 58' και να δώσει πολύτιμο τρίποντο στην εθνική του ομάδα.

Ουκρανία-Ιρλανδία 1-1

Στο Λοτζ της Πολωνίας, το ΕΪΡΕ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο πρώτο 45λεπτο. Στο 31' ο Κόλινς πέτυχε το 0-1. Ωστόσο, οι Ουκρανοί έφεραν το ματς στα ίσα στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου. Με το γκολ του Ντόβμπουκ στο 47'.

Ρουμανία-Μαυροβούνιο 0-3

Οι Μαυροβούνιοι έκαναν… παρέλασε στο Βουκουρέστι. Παρότι άργησαν να σκοράρουν. Τελικά, στο 42' ο Μούγκοσα πέτυχε το 0-1. Ο ίδιος έδωσε… αέρα δύο γκολ στην ομάδα του (56') για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο επί των Ρουμάνων με το χατ-τρικ του, στο 63'.

Γ' κατηγορία

Τουρκία-Λιθουανία 2-0

Εύκολο τρίποντο για την ομάδα του Στέφαν Κουντζ. Στην αναμέτρηση που έγινε στη Σμύρνη επικράτησε 2-0 των Λιθουανών. Σκόρερ ο Αϊχάν στο 37' και ο Τσαλχάνογλου, με πέναλτι, στο 54'.

Λουξεμβούργο-Νησιά Φερόε 2-2

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους. Στο 12' με το πέναλτι του Ροντρίγκες προηγήθηκαν 1-0. Μάλιστα, ο Μάρτινς Περέιρα στο 49' πέτυχε και δεύτερο γκολ (2-0). Όμως, οι νησιώτες δεν το παράτησαν το ματς. Με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (57' και 59') από τον Μπίαρταλιντ πήραν το βαθμό και ανέκοψαν την πορεία των Λουξεμβούργιων.

Δ' κατηγορία

Λιχτενστάιν-Λετονία 0-2

Το απόλυτο έχουν και οι Λετονοί στη φάση των ομίλων του Nations League. Με τα δύο γκολ του Γκουτκόβσκις (20' και 28') στη Βαντούζ, νίκησαν 2-0 το Λιχτενστάιν. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα έχουν 12 πόντους σε 4 αναμετρήσεις και είναι μια… ανάσα από την άνοδο στην Γ' κατηγορία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr