Ποδόσφαιρο

Λιλ: «Διαζύγιο» με τον Γκουρβενέκ

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 - 21:08

Ο γαλλικός σύλλογος έλυσε τη συνεργασία με τον 50χρονο προπονητή που «πλήρωσε το μάρμαρο» για την κακή περσινή πορεία.

Λιλ: «Διαζύγιο» με τον Γκουρβενέκ

Σε αναζήτηση προπονητή είναι και επίσημα, από σήμερα, η Λιλ. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας το 2021 έλυσε τη συνεργασία της με τον Ζοσλέν Γκουρβενέκ. Ο 50χρονος τεχνικός διαδέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι τον Κριστόφ Γκαλτιέ. Ωστόσο η πορεία της ομάδας τη σεζόν 2021/22 δεν ήταν καλή. Με αποτέλεσμα να «χρεωθεί» την πορεία της και να αποτελέσει παρελθόν, από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

«Πλήρωσε» την κακή πορεία

Παρότι η Λιλ κατέκτησε το γαλλικό Super Cup και προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League, στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 10η θέση. Με αποτέλεσμα να χάσει την έξοδο στην Ευρώπη. Κάτι που αποτέλεσε πλήγμα για τον σύλλογο.

Ο διάδοχος του...

Πλέον, η Λιλ είναι σε αναζήτηση για τον νέο της προπονητή. Τα δημοσιεύματα στη Γαλλία χρίζουν ως μεγάλο φαβορί τον Πάολο Φονσέκα. Ο Πορτογάλος τεχνικός που έχει δουλέψει στο παρελθόν σε Μπράγκα, Πόρτο, Σαχτάρ Ντονέτσκ και Ρόμα έχει δώσει τα… χέρια με την Λιλ καθ για πρώτη φορά στην καριέρα του, θα προπονήσει γαλλική ομάδα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr