Ποδόσφαιρο

Η FIFA παρετεινε έως το 2023 την αναστολή συμβολαίων παικτών σε Ουκρανία, Ρωσία

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 - 16:42

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου δίνει το δικαίωμα στους ξένους παίκτες σε Ρωσία, Ουκρανία να βρουν άλλες ομάδες να αγωνιστούν

Η FIFA παρετεινε έως το 2023 την αναστολή συμβολαίων παικτών σε Ουκρανία, Ρωσία

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πόλεμος που μαίνεται έκανε την FIFA να πάρει αποφάσεις αναφορικά με το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα έδωσε το δικαίωμα στους ξένους παίκτες των ομάδων από τις συγκεκριμένες χώρες να αγωνιστούν αλλού. Ακόμα και αν έχουν συμβόλαια.

Αυτό αρχικά είχε να κάνει με τους 3 τελευταίους μήνες της σεζόν που τελείωσε. Ωστόσο με νέα ανακοίνωση της η FIFA, είπε πως αυτό παρατείνεται έως το 2023.

Δηλαδή οι ξένοι παίκτες από Ρωσία και Ουκρανία μπορούν να βρουν άλλες ομάδες και να κάνουν 6μηνο συμβόλαιο. Ακόμα κι αν είναι.. δεμένοι με τις ρωσικές και ουκρανικές ομάδες.

Μια εξέλιξη που είναι φυσιολογική καθώς ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία. Η Ρωσία έχει απομονωθεί από το παγκόσμιο περιβάλλον. Ο αντίκτυπος είναι μεγάλος όπως και οι κυρώσεις.

Που έχουν περάσει και στον αθλητισμό. Οι ρωσικές ομάδες έχουν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης και η Εθνική Ρωσία τέθηκε εκτός από ανάλογες διοργανώσεις.

Μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για όλους τους εμπλεκόμενους. Και κυρίως για την Ρωσία που καταδικάστηκε για την εισβολή στην Ουκρανία. Συνεχίζοντας τον πόλεμο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr