Ποδόσφαιρο

Παρί Σεν Ζερμέν: «Χρυσωρυχείο» η έλευση του Μέσι! (vids)

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 - 14:46

Μπορεί οι εμφανίσεις του Αργεντινού σταρ να μην δικαίωσαν τις προσδοκίες, αλλά η παρουσία του «γέμισε» τα ταμεία των Παριζιάνων με 700 εκατ. ευρώ!

Παρί Σεν Ζερμέν: «Χρυσωρυχείο» η έλευση του Μέσι! (vids)

Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν το προηγούμενο καλοκαίρι, αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες μετακινήσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Παρί κάλυψε τις υψηλότατες απαιτήσεις του Αργεντινού σταρ (40 εκατ. ευρώ), τζογάροντας ουσιαστικά στα διαφημιστικά οφέλη και έναν χρόνο αργότερα, δικαιώθηκε και με το παραπάνω.

Ο Μέσι άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού!

Όπως αναφέρει η Marca, η πρώτη χρονιά του Μέσι απέφερε στην Παρί 700 εκατ. ευρώ από δικαιώματα εικόνας, μάρκετινγκ και έσοδα από την ημέρα του αγώνα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διευθυντή των χορηγιών του γαλλικού συλλόγου που αναφέρει την δυναμική και τις αλλαγές που έφερε η υπογραφή του Αργεντινού. «Είχαμε πλέον δέκα νέα συμβόλαιο χορηγιας ενώ υπήρξαν και μεταβολές στους οικονομικούς όρους. Οι συμφωνίες που ήταν από 3 έως 5 εκατ. ευρώ, αυξήθηκαν σε 5 με 8, οπότε η διαφορά είναι σημαντική».

Πράγματι, υπολογίζεται ότι τα έσοδα από αυτό το concept έχουν αυξηθεί κατά 13% και επωνυμίες όπως Dior, Gorillas, Crypto.com, Autohero, GOAT, Smart Good Things, Infinity Sports Water, Geekvape, PlayBetR, Volt o Big Cola.

Έσπασαν τα ρεκόρ οι φανέλες!

Η μετακίνηση του Αργεντινού έσπασε κάθε προηγούμενα ρεκόρ και τις πωλήσεις των εμφανίσεων του γαλλικού συλλόγου. Η Παρί είχε ανεβάσει τον πήχη με τον Νεϊμάρ αλλά πέρασε σε άλλο επίπεδο με τον Μέσι. Για πρώτη φορά «έσπασε» το φράγμα του 1 εκατομμυρίου, με το Νο 30 να έχει την μερίδα του λέοντος (60%). Αξιοσημείωτο είναι άλλωστε, ότι στις τρεις πρώτες ώρες που τέθηκαν σε διάθεση οι εμφανίσεις με το όνομα του Μέσι υπ΄ρηξαν αγορές αξίας 933,00 ευρώ ενώ η επίσημη μπουτικ του συλλόγου μετακόμισε σε διπλάσιο κτήριο στο Champs-Élysées για να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις!

Διπλάσιοι followers!

Η άφιξη του Μέσι είχε επίσης τεράστιο αντίκτυπο στα κοινωνικά δίκτυα του συλλόγου. H Παρί εξααφάλισε 15 εκατομμύρια ακόλουθους σε όλες τις πλατφόρμες της και έσπασε το φράγμα των 150 εκατομμυρίων για πρώτη φορά. «Εξασφαλίζουμε κατά μέσο όρο 1,4 εκατομμύρια την εβδομάδα και ήμασταν ο πρώτος σύλλογος που έφτασε τους 10 και 20 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok και αποτελούμε το πιο σημαντικό γαλλικο brand στο Instagram», προσθέτει ο Άρμστρονγκ. Στο Ιnstagram, η PSG έφτασε από 38,5 εκατομμύρια ακόλουθους σε 60,9 εκατομμύρια., εξασφαλίζοντας έτσι σχεδόν διπλάσιους ακόλουθους από την άφιξη του Αργεντινού. Χαρακτηριστικό είναι το γράφημα που επιδεικνύει την τεράστια αύξηση που πραγματοποιήθηκε στις επτά πρώτες ημέρες μετά την παρουσίαση του Αργεντινού σούπερ σταρ!

undefined

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr