Ποδόσφαιρο

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Βαλβέρδε, η επιστροφή!

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 - 13:18

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο νέος τεχνικός των Βάσκων και η επιστροφή του στα «λιοντάρια» ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα.

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Βαλβέρδε, η επιστροφή!

Όπως αναμενόταν, ο 58χρονος προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Τα αποτελέσματα των εκλογών του συλλόγου σήμαναν και την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε που ήταν ο υποψήφιος για τον πάγκο του νέου πλέον προέδρου Γιον Ουριάρτε. Ο έτερος διεκδικητής του προεδρικού θώκου, Ινιάκι Αρετσαμπαλέτα είχε προκρίνει αντιθέτως τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

Ο Βαλβέρδε θα βρεθεί στον πάγκο της Αθλέτικ για Τρίτη φορά καθώς ήταν προπονητής στα «λιοντάρια» από το 2003μέχρι το 2005 και από το 2013 μέχρι το 2017. Νωρίτερα, αποτέλεσε μέλος του τεχνικού επιτελείου τόσο ως assistant coach (2001/02) αλλά και ως προπονητής της Β' Ομάδας (2002/03). Οι Βάσκοι με τον Βαλβέρδε στον πάγκο κατέκτησαν το Σούπερ Καπ του 2015 ενώ συμμετείχαν και πέντε φορές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην συνέχεια μετακινήθηκε στην Μπαρτσελόνα και αποτελεί μάλιστα τον τελευταίο προπονητή που υπο τις οδηγίες του οι Καταλανοί κατέκτησαν το πρωτάθλημα (2019).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr