Ποδόσφαιρο

FIFA: Με ημιαυτόματο οφσάιντ το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022 - 14:31

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την εφαρμογή μιας ακόμη τεχνολογικής καινοτομία, καθώς στα γήπεδα του Κατάρ θα γίνει χρήση του ημιαυτόματου συστήματος ανίχνευσης οφσάιντ (SAOT).

FIFA: Με ημιαυτόματο οφσάιντ το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και… υπακούει πλέον στους όρους της τεχνολογικής ανάπτυξης. Η χρήση του VAR βελτίωσε το.. προϊόν αλλά το τοπίο παραμένει… θολό όσον αφορά το οφσάιντ, με λανθασμένες «γραμμές» και λήψεις που επιτρέπουν διαφορετικά συμπεράσματα ενώ δεδομένη κρίνεται και η χρονοτριβή για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Η FIFA εισάγει πλέον μια νέα τεχνολογική μέθοδο με σύστημα οπτικής παρακολούθησης ευελπιστώντας να δώσει λύση στα παραπάνω προβλήματα, που ήδη άλλωστε δοκιμάστηκε στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων φέτος. Το νέο σύστημα δύναται να παρουσιάσει τρισδιάστατο σκελετικό μοντέλο μιας φάσης, έχοντας λάβει δεδομένα από 29 σημεία καμερών που θα είναι τοποθετημένες σε όλο το στάδιο για να παρέχουν την ακριβή θέση των παικτών στο γήπεδο, δίνοντας στους διαιτητές ακριβείς πληροφορίες σε δευτερόλεπτα. Ο όρος ημιαυτόματο, επιλέχθηκε καθώς οι διαιτητές θα έχουν τον τελευταίο λόγο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr