Ποδόσφαιρο

Αθώοι Μπλάτερ και Πλατινί!

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022 - 13:33

Οι πρώην πρόεδροι της FIFA και της UEFA απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες διαφθοράς.

 

Αθώοι Μπλάτερ και Πλατινί!

Αίσιο τέλος ειχε η δικαστική περιπέτεια του Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί καθώς απαλλάχθηκαν από ελβετικό δικαστήριο για υπόθεση απάτης. Οι δύο κατηγορήκαν για παράνομη συναλλαγή που έλαβε χώρα το 2011 και κινδυνεύουν με ποινή πέντε ετών για απάτη, ανέντιμη διοίκηση, παραβίαση εμπιστοσύνης και πλαστογραφία.

Ο άλλοτε πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί είχε λαβει πληρωμή 1,8 εκατ. ευρώ από την FIFA που βρέθηκε στο μικροσκόπιο των αρχών που εξέτασαν τις συναλλαγές ανάμεσα τους και από προηγούμενα χρόνια. «Γνωρίζω πως δεν έχω πραγματοποιήσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη» τόνιζε ο 86χρονος Ελβετός, ενώ και ο Πλατινί δήλωνε αισιόδοξος έξω από το δικαστήριο. «Θα αποδείξουμε πως έπραξα με απόλυτη τιμιότητα». Το δικαστήριο δεν έκανε πάντως δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα και οι δύο παράγοντες απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία. Ο Πλατινί θα λάβει πίσω μάλιστα το συγκεκριμένο ποσό!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr