Ποδόσφαιρο

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ κατέκτησε το Σούπερ Καπ Κροατίας

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022 - 23:45

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1 (κ.α. 0-0). Μόνο ο Λιβάγια ευστόχησε για την Χάιντουκ Σπλιτ.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ κατέκτησε το Σούπερ Καπ Κροατίας

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, το Super Cup της Κροατίας κρίθηκε φέτος στη διαδικασία των πέναλτι. Το ματς στα 90 λεπτά δεν προσέφερε πολλές συγκινήσεις. Χρειάστηκε η «ρώσικη ρουλέτα» για να κριθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Οι παίκτες της Ντινάμο Ζάγκρεμπ ήταν πιο ψύχραιμοι από τους αντίστοιχους της Χάιντουκ Σπλιτ. Με σκορ 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι κατέκτησαν τον τίτλο.

Νευρικότητα και αστοχία

Στο «Μάκσιμιρ» του Ζάγκρεμπ οι δύο ομάδες έδειξαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, παρά να φτάσουν στο γκολ. Πολλή τακτική και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, αυτό έπαιξε το ρόλο του. Με αποτέλεσμα το 90λεπτο να λήξει χωρίς σκορ. «Λευκή» ισοπαλία (0-0) και ο πρώτος τίτλος της σεζόν κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου οι παίκτες της Ντινάμο ήταν εύστοχοι. Σε αντίθεση με εκείνους της Χάιντουκ. Μόνο ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, ο Μάρκο Λιβάγια που εκτέλεσε το πρώτο ευστόχησε. Τα υπόλοιπα χάθηκαν και με σκορ 4-1 η ομάδα του Ζάγκρεμπ πήρε τον τίτλο.

Η διαδικασία των πέναλτι

  • Πέτκοβιτς 1-0
  • Λιβάγια 1-1
  • Όρσιτς 2-1
  • Μλάκαρ άουτ
  • Λιούμπιτσιτς 3-1
  • Βούκοβιτς απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς
  • Ιβανούσεκ 4-1

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr