Ποδόσφαιρο

Ουκρανία: Ξαναρχίζει το πρωτάθλημα στις 23 Αυγούστου

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 - 22:11

Ο υπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση της ποδοσφαιρικής δράσης, αν και τα ματς θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Ουκρανία: Ξαναρχίζει το πρωτάθλημα στις 23 Αυγούστου

Έξι μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, και η ποδοσφαιρική δράση θα αρχίσει και πάλι. Τον Ιούλιο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε την έγκρισή του για την έναρξη των πρωταθλημάτων. Έτσι, ήταν ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας έδωσε και την ημερομηνία επανεκκίνησης της ποδοσφαιρικής δράσης.

Σέντρα ξανά στις 23 Αυγούστου

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ουκρανίας έκανε γνωστό πώς το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει στις 23 Αυγούστου. Πρόκειται για την παραμονή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, το 1991. Παρότι ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι πολεμικές ενέργειες από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Ωστόσο, θα πρέπει η ζωή να ξαναρχίσει, να μπει στο δρόμο της. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της καθημερινότητας και η επιστροφή σε αυτήν, θα έρθει και μέσα από την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης.

Επισημοποιήθηκε η επανεκκίνηση

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ουκρανίας, Βαντίμ Γκουτζάιτ, υπογράμμισε: «Οι αγώνες θα γίνουν στην εθνική επικράτεια, χωρίς θεατές, με την άδεια των τοπικών στρατιωτικών διοικήσεων και με την υποχρεωτική τήρηση όλων των κανονισμών ασφαλείας». Ο Αντρέι Παβέλκο, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουκρανίας, πρόσθεσε: «Οι περιοχές που επιλέχτηκαν για να γίνουν οι αγώνες είναι αυτές του Λβιβ, του Κιέβου, της Ζακαρπάθιας και του Τερνοπόλ. Αν χρειαστεί οι αγώνες θα διακόπτονται. Οι παίκτες, οι προπονητές και τα τεχνικά επιτελεία θα πηγαίνουν γρήγορα στα καταφύγια. Ο ουκρανικός αθλητισμός και η επιθυμία για νίκη σε όλα τα μέτωπα, δεν μπορούν να σταματήσουν».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr