Ποδόσφαιρο

Ο αποτελεσματικός Άρης νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 - 23:09

Οι «κίτρινοι» αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους, αλλά και τις στιγμές αδράνειας στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» και επικράτησαν στο φιλικό του «Κλ. Βικελίδης»

Ο αποτελεσματικός Άρης νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό

Το φιλικό του Άρη με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» είχε νικητή. Ο Άρης με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά απέκτησε σημαντικό προβάδισμα 2-0, για να μειώσει στη συνέχεια ο Ολυμπιακός. Τα τρία γκολ σημειώθηκαν μέσα σε έξι λεπτά (74'-80'). Οι «κίτρινοι» επέδειξαν σπουδαία αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο δεύτερο μέρος, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που για μια ακόμα φορά είχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων.

Παιχνίδι τακτικής

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 0-0. Με τις δύο ομάδες να έχουν από τέσσερις τελικές, αλλά μόλις μια ήταν στο τέρμα. Αυτή του Ραντζέλοβιτς στο 38' με τον Κουέστα να έχει σωστή θέση. Διότι ήταν ολοφάνερο πώς προτεραιότητα του Χερμάν Μπούργος και του Πέδρο Μαρτίνς. Ειδικά στο πρώτο ημίωρο οι δύο ομάδες δεν πατούσαν την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο μετά το ημίωρο κάτι έγινε. Ένα σουτ του Καρβάλιο και δύο του Πάλμα, αλλά κανένα από αυτά δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Άρης με διάταξη 4-4-2, ενώ ο Ολυμπιακός να κάτι μπερδεμένο. Ανάμεσα στο 4-3-3 και το 4-4-2.

Βελτιωμένη εικόνα

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Μαρτίνς έβαλε τον Άβιλα στο ματς και πέρασε τον Ανδρούτσο αριστερό μπακ. Ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο πεντάλεπτο. Σουτ του Ανδρούτσο, σε κόρνερ ο Κουέστα (47') και στην προσπάθεια του Αμπουμπακάρ, ο Φαμπιάνο με το κεφάλι άλλαξε πορεία στην μπάλα και παραχώρησε το κόρνερ (49'). Μετά τη μια ώρα αγώνα ο Μπούργος έκανε πολλές αλλαγές. Νέα πρόσωπα για τον Άρη στο γήπεδο και η εικόνα των «κίτρινων» βελτιώθηκε.

Τρία γκολ σε έξι λεπτά!

Ειδικά ο Καμάτσο και ο Νταμπό ήταν καθοριστική, ενώ θετικές εντυπώσεις άφησε και ο νεαρός Χατζηιωάννου. Ο Καμάτσο απείλησε πρώτη φορά τον Τζολάκη στο 66', αλλά στο 74' τον έπιασε στον… ύπνο. Στη σέντρα του Νταμπό από τα δεξιά, κινήθηκε πιο γρήγορα, «τσίμπησε» την μπάλα, καθώς εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του Τζολάκη και της άμυνας. Έτσι έγινε το 1-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Χατζηιωάννου συνεργάστηκε με τον Μαντσίνι, ο τελευταίος σέντραρε από τα δεξιά, ο Μπα δεν απομάκρυνε την μπάλα και ο νεαρός Έλληνας σημείωσε το 2-0. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε στο 80'. Ο Χασάν πίεσε, έκλεψε την μπάλα, σούταρε. Ο Κουέστα έδιωξε σε πρώτο χρόνο, αλλά ο επερχόμενος Τικίνιο μείωσε σε 2-1.

Μια φάση για καθεμία πλευρά

Στα τελευταία λεπτά οι δύο αντίπαλοι είχαν από μια ευκαιρία. Ξανά ο Καμάτσο για τον Άρη, στο 86', όταν με την ατομική του ενέργεια που εξέθεσε τον Άβιλα. Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, η δική του ευκαιρία ήταν με την απευθείας εκτέλεση του Κούντε στο 90'+2, αλλά η μπάλα βρήκε στην πάνω πλευρά του οριζοντίου δοκαριού. Δεν άλλαξε, λοιπόν, κάτι σε ό,τι αφορά το σκορ και οι «κίτρινοι» σημείωσαν φιλική νίκη 2-1 κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (61' Ουνταμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (62' Μαζικού), Ντουκουρέ (81' Σγούρος), Ντιόπ (54' Νταμπό), Ιτούρμπε (61' Καμάτσο), Μαντσίνι, Πάλμα (62' Χατζηιωάννου), Γκρέι (61' Μ. Γκαρσία).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Μανωλάς (75' Παπαδόπουλος), Μπα, Κίτσος (46' Άβιλα), Μπουχαλάκης (68' Κούντε), Εμβιλά, Καρβάλιο, Ραντζέλοβιτς (67' Χασάν), Αμπ. Καμαρά, Τικίνιο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.