Ποδόσφαιρο

Η ΕΠΟ με απόφαση Μπαλτάκου πρότεινε αρχιδιαιτητή τον Στέφεν Μπένετ - Μύλος με τη Super League

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 - 15:04

Η ΕΠΟ θέλει άλλον αρχιδιαιτητή και η Super League επιμένει στην παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ

Η ΕΠΟ με απόφαση Μπαλτάκου πρότεινε αρχιδιαιτητή τον Στέφεν Μπένετ - Μύλος με τη Super League

Η ΕΠΟ και ο νέος πρόεδρος της Τάκης Μπαλτάκος πρότεινε για νέο αρχιδιαιτητή τον Στέφεν Μπένετ και η διαμάχη με την Super League συνεχίζεται.

Ο νέος πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε να μείνει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην θέση του στην ΚΕΔ της ΕΠΟ. Μαζί του τάχθηκαν σχεδόν όλες οι ομάδες, εκτός από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Βόλο.

Πριν ξεκινήσει τη συνεδρίαση της η Super League, που έχει ανάμεσα στα θέματα συζήτησης και αυτό του Κλάτενμπεργκ, ήρθε η ΕΠΟ να κάνει την πρόταση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Στις 20 Ιουνίου 2022 είχαμε προαναγγείλει ότι μέχρι τις 15/7 θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της ΚΕΔ, αφού το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 31/7/2022.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ επιλέχθηκε πριν 2 χρόνια με την απόλυτη σύμπνοια των 4 «μεγάλων» ομάδων. Η ΕΠΟ δεν συμμετείχε στην επιλογή αυτή.

Δυστυχώς οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα η ΕΠΟ οφείλει να ενεργήσει.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασυμφωνία των 4 «μεγάλων» ομάδων, σε εφαρμογή του άρθρου 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ αιτούμαι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την συμφωνία της ώστε Πρόεδρος της ΚΕΔ για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους να οριστεί ο Άγγλος κ. Στέφεν Μπένετ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπένετ αποτέλεσε το 2020 προσωπική επιλογή του κ. Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας.

Ως εκ τούτου ο κ. Μπένετ, προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ.
Η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr