Ποδόσφαιρο

Η ΕΠΟ με απόφαση Μπαλτάκου πρότεινε αρχιδιαιτητή τον Στέφεν Μπένετ - Μύλος με τη Super League

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 - 15:04

Η ΕΠΟ θέλει άλλον αρχιδιαιτητή και η Super League επιμένει στην παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ

Η ΕΠΟ με απόφαση Μπαλτάκου πρότεινε αρχιδιαιτητή τον Στέφεν Μπένετ - Μύλος με τη Super League

Η ΕΠΟ και ο νέος πρόεδρος της Τάκης Μπαλτάκος πρότεινε για νέο αρχιδιαιτητή τον Στέφεν Μπένετ και η διαμάχη με την Super League συνεχίζεται.

Ο νέος πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε να μείνει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην θέση του στην ΚΕΔ της ΕΠΟ. Μαζί του τάχθηκαν σχεδόν όλες οι ομάδες, εκτός από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Βόλο.

Πριν ξεκινήσει τη συνεδρίαση της η Super League, που έχει ανάμεσα στα θέματα συζήτησης και αυτό του Κλάτενμπεργκ, ήρθε η ΕΠΟ να κάνει την πρόταση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Στις 20 Ιουνίου 2022 είχαμε προαναγγείλει ότι μέχρι τις 15/7 θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της ΚΕΔ, αφού το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 31/7/2022.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ επιλέχθηκε πριν 2 χρόνια με την απόλυτη σύμπνοια των 4 «μεγάλων» ομάδων. Η ΕΠΟ δεν συμμετείχε στην επιλογή αυτή.

Δυστυχώς οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα η ΕΠΟ οφείλει να ενεργήσει.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασυμφωνία των 4 «μεγάλων» ομάδων, σε εφαρμογή του άρθρου 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ αιτούμαι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την συμφωνία της ώστε Πρόεδρος της ΚΕΔ για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους να οριστεί ο Άγγλος κ. Στέφεν Μπένετ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπένετ αποτέλεσε το 2020 προσωπική επιλογή του κ. Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας.

Ως εκ τούτου ο κ. Μπένετ, προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ.
Η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, με live στατιστικά, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων.