Ποδόσφαιρο

Το deal της ΑΕΚ με Πινέδα και η καριέρα του (vid)

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 - 15:05

Η Ένωση πήρε τελικά τον χαφ που ήθελε ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση

Το deal της ΑΕΚ με Πινέδα και η καριέρα του (vid)

Η ΑΕΚ κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Θέλτα, για να κάνει δικό της τον Ορμπελίν Πινέδα, ως δανεικό. Χωρίς μάλιστα να υπάρχει, οψιόν για να αγοράσει τον παίκτη, από την ισπανική ομάδα. Όπως επιβεβαίωσαν και οι άνθρωποι του δικεφάλου, ο Μεξικανός μέσος πλέον μπορεί να θεωρείται παίκτης της Ένωσης.

Υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Θέλτα, για την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα. Έτσι ώστε ο 26χρονος Μεξικανός, να αγωνιστεί με την φανέλα της Ένωσης, ως δανεικός. Αφού επιβεβαιώθηκε κιόλας από τους ανθρώπους της ομάδας, μετά την αποκάλυψη του προέδρου, του Ισπανικού συλλόγου.

Στην συμφωνία δεν υπάρχει οψιόν αγοράς, παρότι από την Θέλτα επέμεναν να είναι υποχρεωτική. Ενώ δεν σκόπευαν να δεχθούν, το ποσό να ήταν κάτω από έξι εκατομμύρια ευρώ. Αλλά εν τέλη υποχώρησαν και αφαίρεσαν την οψιόν αγοράς.

Η προσθήκη του Πινέδα στην ομάδα, ήταν προσωπική επιλογή του νέου προπονητή του δικεφάλου, Ματίας Αλμέιδα. Ο οποίος τον ήθελε οπωσδήποτε στον σύλλογο, χωρίς καμία εναλλακτική. Τουλάχιστον μέχρι να χανόταν κάθε ελπίδα για την απόκτηση του.

Από την διοίκηση της Ένωσης, ήθελαν να κάνουν τα πάντα για να πάρουν τον Πινέδα. Έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τον Αλμέιδα, αφού δεν κατάφεραν να φέρουν δύο αμυντικούς, τους οποίους είχε ζητήσει. Για να τους είχε στην ομάδα, πριν την αποστολή τους στην Ολλανδία, για προετοιμασία.

Η μεταγραφή είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί τυπικά. Ενώ υπάρχει πιθανότητα να έχει ολοκληρωθεί, μέχρι το τέλος της Τετάρτης 13 Ιουλίου. Και ο παίκτης να ταξιδέψει στην Ολλανδία, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, για να βοηθήσει στην αποστολή. Καθώς υπάρχει αισιοδοξία από την πλευρά της ΑΕΚ, από τότε που ήρθαν σε επαφή με τον 26χρονο Μεξικανό.

Η καριέρα του Πινέδα

Ο Ορμπελίν Πινέδα, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Κερετάρο. Ενώ συνέχισε στην πρώτη ομάδα, στην αρχή της επαγγελματικής του καριέρας. Εκεί έκανε 59 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας εννιά γκολ και μοιράζοντας πέντε ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις.

Τον Ιανουάριο του 2016, πήγε στην Σίβας, όπου έμεινε για τρία χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια, πέτυχε δέκα γκολ και μοίρασε οχτώ ασίστ, σε 127 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Έπειτα πήγε στην Κρους Αζούλ, για δέκα εκατομμύρια ευρώ. Εκεί σκόραρε 13 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ, σε 113 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Τον Ιανουάριο, πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του, μεταγραφή εκτός του Μεξικού. Για να αγωνιστεί στο Ισπανικό πρωτάθλημα, με την φανέλα της Θέλτα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.