Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός έΧασε μεγάλη ευκαιρία στη Χάιφα [vid]

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 - 22:23

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κρατούσαν τη νίκη ως το 90'+2, αλλά εκεί δέχθηκε το τυχερό γκολ της ισοφάρισης. Ο Ζίνκερναγκελ άνοιξε το σκορ στο 7'.

Ο Ολυμπιακός έΧασε μεγάλη ευκαιρία στη Χάιφα [vid]

Την ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση από το ματς στο Ισραήλ έχασε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ως το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είχαν το προβάδισμα με 1-0. Χάρη στο γκολ του Ζίνκερναγκελ (7). Παρά τις αλλαγές του προπονητή τους στο δεύτερο μέρος, κράτησαν το μηδέν ως το 90+2. Όμως, η επιλογή του Μαρτίνς να παίξει από το 80 και μετά με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, δεν βοήθησε. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν μέτρα στο γήπεδο, ενώ δέχθηκαν και αρκετή πίεση. Για να δεχθούν το τυχερό γκολ από τον Χαζίζα. Πλέον, είναι αναγκασμένοι να νικήσουν στις 27 Ιουλίου στο «Γ. Καραϊσκάκης», για να περάσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο που τους περιμένουν ο Απόλλων Λεμεσού.

Άνοιξε νωρίς το σκορ

Ο Ολυμπιακός έκανε ιδανική εκκίνηση στο ματς. Διότι στην πρώτη του επίθεση σκόραρε. Σε μια φάση όπου ο Μασούρας διεκδίκησε την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Τικίνιο. Σουτ του Βραζιλιάνου εκτός περιοχής, η μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ζίνκερναγκελ έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της Χάιφα και πλάσαρε για το 0-1. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τον έλεγχο. Στο πρώτο ημίωρο του ματς δεν επέτρεψαν καν στην Μακάμπι να απειλήσει την εστία του Βατσλίκ. Οι Ισραηλινοί είχαν δύο σουτ με τους Χαζίζα (33') και Κορνού (34') χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 38' ο Βατσίλ έδιωξε σε κόρνερ. Το ίδιο έκανε και στο 45'+3 στο σουτ του Σερί. Ενδιάμεσα, ο Σερί στο 39' και ο Πλάνιτς στο 45'+3 σκόραραν, αλλά ορθά τα δύο γκολ δεν μέτρησαν. Διότι οι σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Δέχθηκε πίεση

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή. Στο ματς Αμπουμπακάρ Καμαρά και Μαντί Καμαρά. Ο πρώτος συνδυάστηκε με τον δεύτερο στο 59', αλλά η σέντρα του τελευταίου ήταν πολύ κακή, στο ύψος της μικρής περιοχής. Μετά τη μία ώρα αγώνα, οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα περισσότερο. Με τον Μπαράκ Μπαχάρ να κάνει κι αυτός αλλαγές. Στο 63' η Χάιφα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς, με το τετ-α-τετ του Πιερό.

Συναρπαστικό φινάλε

Επίσης, στο 69' το μακρινό σουτ του Γκόλντμπεργκ δεν ανησύχησε τον Βατσλίκ. Ακόμη, στο 70' ο Κορνούντ ήταν απελπιστικά άστοχος μέσα από την περιοχή. Η «απάντηση» του Ολυμπιακού στο 76' ήρθε μέσα από το πρέσινγκ, με τον Αμπουμπακάρ να μην έχει καλό τελείωμα. Μια στιγμή αδράνειας, στο 78', θα μπορούσε να είχε στοιχίσει αν ο Πιερό δεν σημάδευε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Μαρτίνς μετά το 80ό έβαλε και τρίτο κεντρικό αμυντικό, με αποτέλεσμα να χάσει μέτρα και να δεχθεί πίεση. Έτσι, στο 90'+2, σε μια ανύποπτη φάση, ο Χαζίζα πήγε να κάνει σέντρα και τελικά σκόραρε για το 1-1. Με τον Βάτσλικ στο 90'+5 να κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Σερί.

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπαχάρ): Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνούντ (79' Μεναχέμ), Μοχάμεντ, Σερί, Λάβι (61' Φανί), Ατζίλι (49' Ρουκάβιτσα), Χαζίζα, Ντέιβιντ (60' Πιερό).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρσάλικο (80' Παπασταθόπουλος), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ, Εμβιλά (72' Μπουχαλάκης), Αγκ. Καμαρά (46' Μ. Καμαρά), Μασούρας (80' Άβιλα), Ζίνκερναγκελ (46' Αμπ. Καμαρά), Τικίνιο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.