Ποδόσφαιρο

ΑΕΚ: Νικηφόρο και το δεύτερο φιλικό στην Ολλανδία [vid]

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 - 22:27

Με ανατροπή και καλή εμφάνιση μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, η Ένωση επικράτησε 2-1 της Φόλενταμ.

ΑΕΚ: Νικηφόρο και το δεύτερο φιλικό στην Ολλανδία [vid]

Μετά το 2-0 κόντρα στην Γκενκ, η ΑΕΚ νίκησε και στο δεύτερο της φιλικό, στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας της. Αυτή τη φορά επικράτησε 2-1 της Φόλενταμ με ανατροπή. Σε ένα ματς που δεν είχε διάρκεια 90 λεπτά, αλλά 100! Μετά από συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες, το ματς είχε διάρκεια τέσσερα 25λεπτα. Στα πράωτα λεπτά η ΑΕΚ έκανε λάθη (σ.σ.: ατομικά για μια ακόμα φορά), τα οποία στοίχισαν. Στην πορεία, όμως, βελτιώιθηκε. Πίεση, ταχύτητα στο παιχνίδι, καλή κυκλοφορία, σωστές αντιδράσεις στην άμυνα. Όλα αυτά ήταν στοιχεία που είχε η ομάδα του Αλμέιδα.

Αδράνεια, λάθος και γκολ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με διάταξη 3-4-2-1. Κάτι που είχε δοκιμάσει ο Αργεντινός προπονητής και οι παίκτες του, στην προπόνηση της Πέμπτης. Ανάλογο σύστημα είχαν οι «κιτρινόμαυροι» και στη συνέχεια. Διότι στο τρίτο και το τέταρτο 25λεπτο, η Ένωση είχε διάταξη 3-5-2. Το ξεκίνημα του φιλικού δεν ήταν καλό για την Ένωση. Στο 4' ο Αθανασιάδης έκανε λάθος στην απομάκρυνση. Η μπάλα πήγε στον Αντοντούτσι που πλάσαρε στην κενή εστία (0-1). Στο 9' η κακή αντίδραση του Τζαβέλλα έδωσε την δυνατότητα στον Αντονούτσι να απειλήσει ξανά!

Έβγαλε αντίδραση

Μετά το γκολ η ΑΕΚ έβγαλε... αντίδραση. Στο 16' ο Αραούχο απείλησε, αλλά κέρδισε το κόρνερ. Μια φάση στο διάστημα 26'-50' για την Φόλενταμ με τον Μίεχαμ, που πέρασε ανεκμετάλλευτη. Τελικά το γκολ ήρθε στο 32'. Η πίεση του Λιβάι Γκαρσία οδήγησε στο λάθος του Στάνκοβιτς, με τον Αραούχο να «τσιμπά» την μπάλα και να πετυχαίνει το 1-1. Ο Αργεντινός απείλησε και στο 34', με τον Στάνκοβιτς να του λέει... όχι! Το ίδιο στο 42', στο φάουλ του Τσούμπερ. Με πολλές αλλαγές η ΑΕΚ στο δεύτερο 50λεπτο. Στο 72' ο Φράνσον έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε. Πέναλτι για την Ένωση. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Κοσίδης που διαμόρφωσε το 2-1 ιγια την Ένωση.

ΑΕΚ (στα δύο πρώτα 25λεπτα): Αθανασιάδης, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλας, Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα, Γιόνσον, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Αραούχο.

ΑΕΚ (στα δύο τελευταία 25λεπτα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Κορνέζος, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Φράνσον (90' Τζούντα Γκαρσία), Μουστακόπουλος, Μιτάι, Μοχαμάντι, Γιούσης, Κοσίδης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.