Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της ΚΕΔ - Τι θα γίνεται με τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 - 13:37

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως ο Στιβ Μπένετ είναι ο νέος αρχιδιαιτητής και ξεκαθάρισε κάποια πράγματα για τους ξένους διαιτητές

ΕΠΟ: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της ΚΕΔ - Τι θα γίνεται με τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι

Η ΕΠΟ έκανε γνωστή και επίσημα τη νέα σύνθεση της ΚΕΔ, της οποίας ηγείται ο Στιβ Μπένετ, κάτι που είχε δημοσιοποιηθεί μερικές μέρες νωρίτερα.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του. Και τώρα της επισημοποίησε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας: «Τη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, που σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες, θα αποτελείται αποκλειστικά από ξένους, ανακοίνωσε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ: Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη διαιτησία των Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων. «Σχετικά με φήμες και δημοσιεύματα ως προς τη διαιτησία των Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Ουδέποτε υπήρξε σκέψη ή πρόθεση για την συμμετοχή Ελλήνων διαιτητών στην ΚΕΔ αναφορικά με τα πρωταθλήματα Super League 1 και Super League 2.

Τα πρωταθλήματα αυτά, μετά από σχετική πρόταση του κ. Bennet, ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των:
α) Steve Bennet (Αγγλία)-Αρχιδιαιτητής
β) Joao Capella (Πορτογαλία)-Μάνατζερ VAR
γ) Fritz Stuchilk (Αυστρία)-Σύμβουλος Παρατηρητών Διαιτησίας.

Επιπλέον από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο οι αλλοδαποί διαιτητές που προσκαλούνται στην Ελλάδα θα ελέγχονται για την απόδοσή τους. Έτσι, εάν η απόδοσή τους είναι χαμηλού επιπέδου και υπάρχουν παράπονα των ομάδων, θα αποστέλλεται στην Ομοσπονδία τους και στην UEFA έκθεση συνοδευόμενη με τα video που τεκμηριώνουν τα λάθη τους».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr