Ποδόσφαιρο

Αυτοί είναι οι ακριβότεροι νεαροί παίκτες – Ανάμεσα τους οι Κιλιάν Εμπαπέ και Χαβιέρ Σαβιόλα

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 14:02

Η γνωστή ιστοσελίδα, transfermarkt, έκανε γνωστούς τους δέκα πιο ακριβούς, νέους ποδοσφαιριστές

Αυτοί είναι οι ακριβότεροι νεαροί παίκτες – Ανάμεσα τους οι Κιλιάν Εμπαπέ και Χαβιέρ Σαβιόλα

Η γνωστή ιστοσελίδα, transfermarkt, έκανε γνωστούς τους δέκα πιο ακριβούς, νέους ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο Κιλιάν Εμπαπέ. Το σάιτ που ειδικεύεται σε ποδοσφαιρικά στατιστικά, παρουσίασε τις ακριβότερες μεταγραφές νεαρών παικτών. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έκαναν εξαιρετικές σεζόν. Και έπεισαν κάποιες ομάδες, να δώσουν τεράστια ποσά για να τους αποκτήσουν. Και αφού ήταν νέοι, είχαν περιθώριο για να εξελιχθούν και οι σύλλογοι θα μπορούσαν να χτίσουν την ομάδα γύρω τους. Ανάμεσα τους είναι και ο Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος πέρασε και από τον Ολυμπιακό.

Παίκτες όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ, είναι παραδείγματα ποδοσφαιριστών, που έχουν από μικρή ηλικία τρομερές επιδώσεις. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, να δίνονται μεγάλα ποσά από ομάδες, για να τους αποκτήσουν.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει ένα σύλλογο και τους οπαδούς, να έχουν μεγάλες προσδοκίες. Κάτι που εν τέλει, θα μπορούσε να κάνει κακό, στον ίδιο τον παίκτη. Όπως έχει συμβεί με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές, στο παρελθόν.

Η γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt, η οποία ειδικεύεται σε στατιστικά, παρουσίασε τους δέκα ακριβότερους νεαρούς παίκτες, στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Στην πρώτη θέση, η ακριβότερη μεταγραφή ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, ήταν αυτή του Κιλιάν Εμπαπέ, στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η οποία έγινε το 2018, από την Μονακό, που τον είχε δώσει στους Παριζιάνους, ως δανεικό την προηγούμενη σεζόν. Ο Γάλλος ήταν μόλις 19 χρόνων και για να τον αποκτήσει, η Παρί έδωσε 180 εκατομμύρια ευρώ.

Στην δεύτερη θέση, βρίσκεται ο Ζοάο Φέλιξ, με την μεταγραφή που πήρε από την Μπενφίκα, στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι “ροχιμπλάνκος”, τον αγόρασαν την σεζόν 2019-20, για 127,2 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτός ήταν 19 χρονών, όταν έγινε η μεταγραφή. Ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως η σεζόν πριν την απόκτηση του, ήταν η πρώτη του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Την κορυφαία τριάδα, συμπληρώνει ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός, Ματίας Ντε Λιχτ. Ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Γιουβέντους, από τον Άγιαξ για 85,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και αυτός ήταν 19.

Την σεζόν πριν την αγορά του, ο Ντε Λιχτ ως αρχηγός, οδήγησε τον Άγιαξ στην κατάκτηση του κυπέλλου και πρωταθλήματος Ολλανδίας. Καθώς και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας αποκλείσει την Ρεάλ Μαδρίτης και την Γιουβέντους, στην πορεία.

Η 10αδα:
1. Κιλιάν Εμπαπέ, από Μονακό προς Παρί Σεν Ζερμέν, 180 εκατομμύρια ευρώ

2. Ζοάο Φέλιξ, από Μπενφίκα προς Ατλέτικο Μαδρίτης, 127,2 εκατομμύρια ευρώ

3. Ματίας Ντε Λιχτ, από Άγιαξ προς Γιουβέντους, 85,5 εκατομμύρια ευρώ

4. Άντονι Μαρσιάλ, από Μονακό προς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 60 εκατομμύρια ευρώ

5. Βινίσιους Τζούνιορ, από Φλαμένγκο προς Ρεάλ Μαδρίτης, 45 εκατομμύρια ευρώ

6. Ροντρίγκο, από Σάντος προς Ρεάλ Μαδρίτης, 45 εκατομμύρια ευρώ

7. Φάμπιο Σίλβα, από Πόρτο προς Γούλβς, 40 εκατομμύρια ευρώ

8. Λουκ Σο, από Σαουθάμπτον προς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 37,5 εκατομμύρια ευρώ

9. Γουέιν Ρούνεϊ, από Έβερτον προς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 37 εκατομμύρια ευρώ

10. Χαβιέρ Σαβιόλα, από Ρίβερ Πλέιτ προς Μπαρτσελόνα, 35,9 εκατομμύρια ευρώ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr