Ποδόσφαιρο

Community Shield: Θρίαμβος της Λίβερπουλ και πρώτη κούπα στη σεζόν [vids]

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 21:11

Οι «Reds» του Γιούργκεν Κλοπ με τον Ντάρβιν Νούνιες να κάνει τη διαφορά, επικράτησαν 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι.

Community Shield: Θρίαμβος της Λίβερπουλ και πρώτη κούπα στη σεζόν [vids]

Η πρώτη φετινή κόντρα ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι έληξε με νικητές του «Reds». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε της αντίστοιχης του Πεπ Γκουαρδιόλα και πήρε το Σούπερ Καπ ή αλλιώς Community Shield. Επικράτησε 3-1 με τον Ντάρβιν Νούνιες να αρχίζει με το… καλημέρα στη σεζόν να κάνει απόσβεση στα εκατομμύρια που έδωσε η Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει. Ήρθε από τον πάγκο, κέρδισε το πέναλτι για το δεύτερο γκολ και σημείωσε το τρίτο!

Εξαιρετικός ρυθμός

Ο τελικός του Community Shield είχε από την αρχή καλό ρυθμό. Με φάση από τα πρώτα λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό πώς η Κυπελλούχος Λίβερπουλ έκανε καλύτερη εκκίνηση στο ματς. Με τον Σαλάχ στο 4’ να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων! Στο 8’ η καίρια επέμβαση του Φαν Ντάικ στο σουτ του Ντε Μπρόινε αποσόβησε μεγαλύτερη προβλήματα για την εστία των «Reds». Η υπεροχή των παικτών του Κλοπ καρποφόρησε στο 21’. Στη σέντρα-σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ, η μπάλα κόντραρε στον Άκε και κατέληξε στα δίχτυα του Έντερσον. Έτσι προηγήθηκαν 1-0! Η καλύτερη στιγμή για την Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο μέρος ήρθε στο 34’ με τον Χάαλαντ, καθώς ο Άντριαν τον σταμάτησε.

Συναρπαστικό δεύτερο ημίχρονο

Οι «πολίτες» στο 46’ απείλησαν με τον Μάχρεζ, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα για να ισοφαρίσει! Η είσοδος του Άλβαρες στο 58’ για τη Σίτι και του Νούνιες στο 59’ για τους «Reds» ήταν καθοριστικές για τη συνέχεια του ματς. Στο 64’ ο Νούνιες έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά τον «νίκησε» ο Έντερσον. Ωστόσο, στο 70’ η ομάδα του Γκουαρδιόλα «απάντησε» και ισοφάρισε. Ο Άλβαρες ήταν ο σκόρερ, μετά την επέμβαση του Άντριαν στο σουτ του Φόντεν. Το γκολ κατακυρώθηκε με τη βοήθεια του VAR.

Στο 82’ το χέρι του Ντίας στην προσπάθεια του Νούνιες έφερε, μέσω VAR, το πέναλτι. Με τον Σαλάχ να σκοράρει στο 83’ και να σημειώνει το 2-1. Στο 90’+4 ο Νούνιες με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και χάρισε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στη Λίβερπουλ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr