Ποδόσφαιρο

EURO Γυναικών: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αγγλία! (vids)

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 - 21:28

Οι “λέαινες” επικράτησαν 2-1 στην παράταση της Γερμανίας και στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μπροστά σε 87.192 θεατές στο «Γουέμπλεϊ»!

EURO Γυναικών: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αγγλία! (vids)

Ατυχες οι Γερμανίδες, καθώς η αρχηγός και 1η σκόρερ, Αλεξάντρα Ποπ, έμεινε εκτός τελικού κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Στο 62ο λεπτό η Τουν, η οποία είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο επτά λεπτά νωρίτερα, εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική μπαλιά της Γουάλς, βρέθηκε απέναντι από τη Φρομς και με σκαφτό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της, βάζοντας... φωτιά στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ.

Στο 79' η Μάγκουλ η οποία είχε νωρίτερα δοκάρι, έφερε το ματς στα ίσια μετά από γύρισμα της Βάσμου.

Στο 110ο λεπτό η Κλόε Κέλι οδήγησε τις Αγγλίδες στη... Γη της Επαγγελίας, με ένα κοντινό πλασέ μέσα απ' τη μικρή περιοχή, έπειτα από σύγχυση στη γερμανική άμυνα.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα σε τελικό Euro γυναικών για την Γερμανία που μετρούσε μέχρι τώρα 8 νίκες σε ισάριθμους τελικούς από το 1984, όταν και διεξήχθη για πρώτη φορά η διοργάνωση.

ΑΓΓΛΙΑ (Σαρίνα Βίγκμαν): Ερπς, Μπρονζ, Μπράιτ, Γουίλιαμσον, Ντέιλι (88’ Γκρίνγουντ), Στάνγουεϊ (88’ Σκοτ), Γουάλς, Μιντ (64' Κέλι), Κέρμπι (56' Τουν), Χεμπ (119’ Πάρις), Γουάιτ (56' Ρούσο).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μαρτίνα Βος-Τέκλενμπουργκ): Φρομς, Γκουίν, Χέντριχ, Χέγκερινγκ (103’ Ντοσούν-Χαγιέχ), Ράουχ, Μαγκούλ (91’ Ντάλμαν), Όμπερντορφ (113’ Λατβάιν), Ντάμπριτζ (73’ Λόμαν), Χουτ, Μπραντ (46' Βάσμουτ), Σούλερ (67' Ανγιόμι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr