Ποδόσφαιρο

Ευρωπαϊκό Super Cup: Με ημί-αυτόματο οφσάιντ - Σφυρίζει ο Όλιβερ

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022 - 19:27

Η UEFA έκανε γνωστό πώς θα κάνει ντεμπούτο στο ματς Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Θα χρησιμοποιηθεί στους ομίλους του Champions League.

Ευρωπαϊκό Super Cup: Με ημί-αυτόματο οφσάιντ - Σφυρίζει ο Όλιβερ

Η UEFA γνωστοποίησε πως το ημι-αυτόματο οφσάιντ θα χρησιμοποιηθεί κανονικά στους ομίλους του Champions League της νέας σεζόν ενώ θα κάνει ντεμπούτο στο Super Cup ανάμεσα σε Ρεάλ και Άιντραχτ. Με τη σχετική ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας αναφέρει: «Η UEFA είναι περήφανη να ανακοινώσει ότι η τεχνολογία του ημί-αυτόματου οφσάιντ θα κάνει ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω του Super Cup. Επιπλέον, η τεχνολογία αυτή θα έχει εφαρμογή και στη φετινή φάση των ομίλων του Champions League.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ποδοσφαίρου

Ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, σχολίασε μεταξύ άλλων πώς «Η UEFA αναζητά συνεχώς νέες τεχνολογικές λύσεις για να βελτιώσει το παιχνίδι και να υποστηρίξει το έργο των διαιτητών. Αυτό το καινοτόμο σύστημα θα επιτρέψει στις ομάδες VAR να προσδιορίζουν τις καταστάσεις οφσάιντ γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενισχύοντας τη ροή του παιχνιδιού και τη συνέπεια των αποφάσεων».

Από το 2020 και μετά έχουν γίνει 188 τεστ για το σύστημα. Σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα ματς του Champions League της περασμένης σεζόν. Η νοκ άουτ φάση του Champions League των Γυναικών και σε όλο το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Γυναικών, όπως και άλλοι τελικοί σε διάφορες διοργανώσεις. Το συγκεκριμένο σύστημα με τις κάμερες που χρησιμοποιούνται, θα μπορεί να τσεκάρει 29 διαφορετικά σημεία στο σώμα κάθε παίκτη!

Σφυρίζει ο Μάικλ Όλιβερ

Το φετινό Super Cup θα γίνει στο Ελσίνκι, στην Φινλανδία. Εκεί όπου αντίπαλοι θα είναι η κάτοχος του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και η νικήτρια του Europa League, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ρέφερι ορίστηκε ο Άγγλος Μάικλ Όλιβερ. Συνεργάτες του θα είναι οι συμπατριώτες του Στιούαρτ Μπαρτ και Σάιμον Μπένετ. Σε ρόλο τέταρτου διαιτητή ο Λιθουανός, Ντονάτας Ρούμσας. Στο VAR ο Πολωνός Τόμας Κβιατκόβσκι. Συνεργάτες του, δηλαδή AVAR, ο Πολωνός Μπάρτος Φρανκόβσκι και ο Πορτογάλος Τιάγκο Μπρούνο Λόπες Μαρτίνς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr