Ποδόσφαιρο

Συν-υποψηφιότητα Ελλάδας, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου για το 2030

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022 - 20:21

Όπως αποκαλύπτουν αιγυπτιακά ΜΜΕ, οι τρεις χώρες θα καταθέσουν φάκελο για να διοργανώσουν από κοινού την τελική φάση της διοργάνωσης.

Συν-υποψηφιότητα Ελλάδας, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου για το 2030

Μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση έρχεται από την Αίγυπτο. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία σκοπεύουν να καταθέσουν φάκελο κοινής υποψηφιότητας για την συν-διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. Αν τελικά προχωρήσει αυτή η κοινή υποψηφιότητα, τον υποδεχτεί θα είναι η τέταρτη. Καθώς υπάρχουν εκείνες οι υποψηφιότητες Μαρόκου, Τυνησίας και Αλγερίας, των Ισπανίας και Πορτογαλίας, όπως και των Αργεντινής, Ουρουγουάης, Παραγουάης και Χιλής.

Εάν τελικά επαληθευτεί το ρεπορτάζ από την Αίγυπτο, θα είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα θα μπει σε αυτή τη διαδικασία. Διότι είχε γίνει και παλαιότερα, με την κοινή υποψηφιότητα μαζί με Βουλγαρία, Σερβία και Βουλγαρία, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε. Στο ρεπορτάζ, πάντως, από την χώρα της Βόρειας Αφρικής σημειώνεται πώς οι Αιγύπτιοι έχουν στα σκαριά της δημιουργίας ενός νέου, σύγχρονου γηπέδου για τις ανάγκες μιας τέτοιας διοργάνωσης. Επιπλέον, με δεδομένο ότι στη χώρα μας το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι έτοιμο σύντομα, ενώ στα σκαριά είναι τα νέα γήπεδα για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ενδεχομένως και για τον Άρη.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr