Ποδόσφαιρο

Europa League: Οι έδρες έκαναν τη διαφορά [vids]

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022 - 22:36

Πολύ κοντά στην πρόκριση Φενέρμπαχτσε και Μάλμε. Προβάδισμα της ΑΕΚ Λάρνακας κόντρα στην Παρτιζάν.

Europa League: Οι έδρες έκαναν τη διαφορά [vids]

Στα νωρίς ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν νίκες. Οι τρεις ομάδες που αγωνίστηκαν εντός έδρας πήραν το θετικό αποτέλεσμα. Με τις Φενέρμπαχτσε και Μάλμε να έχουν κάνει τεράστιο βήμα για την πρόκριση. Σημαντικό αποτέλεσμα και για την ΑΕΚ Λάρνακας. Επικράτησε την Παρτιζάν με ανατροπή και έχει αβαντάζ για την πρόκριση στα play offs.

Η ανατροπή στη Λάρνακα

Η Παρτιζάν στην Κύπρο πήρε νωρίς το προβάδισμα. Με το γκολ του Μένιγκ στο 18’. Ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε και αντέδρασε. Ισοφάρισε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Με τον Άνχελ Γκαρσία στο 34’. Έτσι, δηλαδή 1-1, έληξε το πρώτο μέρος. Η ανατροπή για την ομάδα της Λάρνακας ήρθε στο 70ό λεπτό. Με το γκολ του Μιλίτσεβιτς.

Νίκη-πρόκριση για Φενέρ και Μάλμε

Η Φενέρμπαχτσε νίκησε 3-0 την Σλοβάτσο και μόνο αν «αυτοκτονήσει» δεν θα είναι στα play offs του Europa League. Η τουρκική ομάδα «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Στο 17’ ο Μορ και στο 45’+2 ο Λίνκολν έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Η αποβολή του Χόφμαν στο 48’ έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο της. Για να έρθει ο Λίνκολν στο 81’ και με το δεύτερο δικό του τέρμα, να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Νίκη 3-0 και για την Μάλμε κόντρα στην Ντουντελάνζ. Όμως, οι Σουηδοί τα βρήκαν… μπαστούνια με τους Λουξεμβούργιους στο πρώτο 45λεπτο. Ακόμα και η αποβολή, στο 31’, του Μόρεν δεν έκανε τη διαφορά. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ζόρικα μετά το χαμένο πέναλτι του Μπέργκετ στο 49’. Όμως όταν έγινε το 1-0 από τον Τέλιν στο 54’, όλα έγιναν πιο εύκολα. Ο Τοϊβόνεν στο 81’ και ο Μπιρμάντσεβιτς στο 85’ διαμόρφωσαν το 3-0 που στέλνει τους Σουηδούς στον επόμενο γύρο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr